Доживотна присъда за убиеца на прокурор в съдебна зала
Доживотна присъда за убиеца на прокурор в съдебна зала
Снимка от съдебното заседание, на което е четена присъдата. Рудолф У. взема участие в процеса от болничното легло.

Доживотна присъда за убиеца на 31-годишен прокурор в съдебната зала на Районния съд в Дахау постанови Окръжният съд в Мюнхен. Съдебният състав осъди бившия предприемач Рудолф У. за произведени изстрели по време на дело срещу него, в резултат на които беше убит прокурорът по делото, както и  и за още три опита за убийство. Съдът подчерта тежестта на извършеното от 55-годишния подсъдим престъпление. В резултат на това той няма да може да се възползва от закона, който му дава право след петнадесет години да поиска помилване.

Председателят на съдебния състав припомни, че през януари т.г. подсъдимият е застрелял хладнокръвно и преднамерено прокурора в съдебната зала, стрелял е по съдията по делото, по водещия протокола на съдебното заседание и по своята тогавашна адвокатка. Само благодарение на факта, че след първия изстрел всички са реагирали светкавично и са се скрили под банките, те са успели да се спасят. Рудолф У. е бил ответник по дело за неизплатени от фирмата му социални осигуровки по сключени трудови договори, а прокурорът представлявал държавата и ищците.

Родителите на убития прокурор, които присъстваха на делото като граждански ищци, коментираха, че ако на входа на сградата е имало един скенер, животът на сина им е щял да бъде спасен. Съпругата на прокурора, свидетел по делото, поиска от убиеца да я погледне в очите и да чуе от нея израз, който да запомни за цял живот: "Вие ми го отнехте без да ви е сторил нищо..".

В делото за убийството на прокурора, Рудолф У. взема участие в болнично легло, с което е докаран за съдебното заседание. Болният от диабет мъж е с вече ампутирани крака след като в предварителния арест е отказал всякакво лечение на болестта си и медицинска помощ.

Съдебният психиатър, освидетелствал Рудолф У., го охарактеризира като "известен размирник, имал често проблеми с правосъдието".


Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
3
будна съвест
|
нерегистриран
05 декември 2012, 15:36
0
0
добре, аз едно не разбирам - къде са ССБ и Калин Калпакчиев в цялата тази работа. Защо мълчат, защо не са били там!
2
тояга
|
нерегистриран
05 декември 2012, 12:46
0
0
Е това е съд и закон , а не нашите лигльовци тука , дето знаят само чл.66 или в най лошия случай малка ефективна присъда поради многобройни смекчаващи обстоятелства.Бил болен милия подсъдим и затова на легло в съдебната зала.Някой от вас представя ли си въобще подобно нещо да се случи в "правовата държава" България.Вчерашния пример с оня циганин Йоско и намаляването на присъдата му е повече от паказателен.
1
Леле...
|
нерегистриран
05 декември 2012, 09:33
0
0
Няма нужда от такава присъда. Смразяващата кръвта дума ДАХАУ с надпис на немски над централния вход "ТРУДАТ ПРАВИ ЧОВЕКА СВОБОДЕН" с началник оберщурмбанфюрера от SS МАРТИН ГОТФРИД ВАЙС е приемал с удоволствие такава клиентела преди 70 - тина години...))
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно