Обновена  21 дек 07:44
Лула да Силва ще бъде съден по пето дело за корупция в Бразилия
Бившият бразилски президент Луиз Инасио Лула да Силва стана обвиняем по пето дело за корупция, предадe ТАСС.

Лула да Силва и още осем човека ще бъдат съдени по обвинения в корупция и пране на пари по процес, свързан с отношенията на бившия бразилски президент със строителната компания "Одебрехт". Съдът заяви, че прокуратурата е представила достатъчно убедителни доказателства за започване на процес заради твърдения, че плащани от "Одебрехт" подкупи са били използвани за покупка на два имота, свързани с Лула да Силва. Бившият президент отрича той или неговият институт да притежава някой от въпросните имоти.

По-рано федерален съдия удовлетвори искането на прокуратурата за повдигане на обвинения по четвъртото раззследване срещу Лула да Силва за търговия с влияние, пране на пари и участие в престъпен заговор. По случая като заподозрени са посочени и синът на Лула да Силва — Луиз Клаудио Лула да Силва и двама предприемачи.

Федералната прокуратура на Бразилия обвини бившият президент, че в периода 2013 — 2015 г. е използвал влиянието си в интерес на редица компании. Смята се, че Лула, който по това време вече не беше президент, е съдействал за покупката на 36 шведски изтребителя от бразилските ВВС и за удължаването на данъчните облекчения за автомобилната промишленост.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно