Обновена  27 юли 07:34
В Малайзия: Да откажеш секс на мъжа си е злоупотреба
Марина Махатир, виден активист за правата на жените, заяви, че възгледите на народния представител от управляващото мнозинство са "основани на невежество"

Малайзийски депутат сана обект на ожесточени критики в сряда, след като заяви, че жените, които отказват секс на мъжете си ги подлагат на "психическо и емоционално насилие", предаде агенция Франс прес (AFP).

Мохамед Зулкифли Юисо, мюсюлманин и депутат от управляващата коалиция заяви по време на парламентарен дебат относно домашното насилие, че мъжете също често страдат, но от емоционално, вместо от физическо насилие.

"Макар да се твърди, че мъжете са по-силни от жените, има случаи, при които жените в крайна сметка нараняват или извършват злоупотреба спрямо съпрузите си", заяви той.

"Обикновено това включва жени, които проклинат мъжете си – това е емоционално насилие. Те обиждат съпрузите си и отказват да задоволят сексуалните им нужди. Всичко това са психологически и емоционални злоупотреби", категоричен е депуатът.

Марина Махатир, виден активист за правата на жените, заяви, че възгледите на народния представител са "основани на невежество".

"Жените имат право да кажат "не" на секса – остаряло схващане е, че когато се ожениш, притежаваш тялото на жената", заяви тя.

Махатир е категорична: "Това не е така. Смешно е да се твърди, че жените злоупотребяват с мъжете си, ако им откажат секс".

58-годишният Юисо заяви също така, че отказването на един мюсюлманин правото му да има втора съпруга, също се оказва злоупотреба. Мюсюлманите в Малайзия могат да имат до четири съпруги, но трябва да получат разрешение от ислямски или шериатски съд, за да се оженят повече от веднъж.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно