Куршум в сърцето за съдружник на олимпиец
Собственикът на соларно студио оставя две сирачета

Пловдивски бизнесмен бе показно разстрелян с 1 куршум в сърцето, докато разхождал питбула си в парка "Лаута" около 8,30 ч. вчера.Собственикът на соларно студио Данаил Божилов е убит близо до мястото, на което преди време бе застрелян друг бизнесмен Димитър Стоянов, известен като Митьо Лудия.

Полицията светкавично отцепи района като загради огромен периметър. Криминалистите събираха доказателства, а пловдивчани, излезли на сутрешна разходка, разпитваха какво става и надничаха зад стоп лентите.На място пристигнаха екипи на полицията, заедно с шефа й Атанас Илков, окръжният прокурор Румен Попов и служители на Съдебна медицина.

Убийството на Данаил Божилов е станало между 8:30 и 8:40 ч. Няма преки свидетели. Трупът на Данаил бил открит от случайни минувачи, които позвънили на тел 112, съобщи зам.-окръжният прокурор Галин Гавраилов. Той уточни, че Божилов не е криминално проявен. В парка навсякъде е осветено, освен в тази част, където е станало зверството, съобщи районният кмет. В парка, който се намира в северната част на жилишен район "Тракия" има 22 камери. Те обаче са разположени по основните алеи и вероятността да са заснели инцидента е нищожна. Въпреки това записите от всички тях ще бъдат щателно прегледани.

Убийството не може да бъде свързано с разстрела Лудия, който бе показно разстрелян на влизане в блока си в същия парк преди две години, каза окръжният прокурор Румен Попов. Данаил Божилов е 43-годишен, семеен. Бивш гребец. Има жена и две деца. Мъжът е от Дупница, но от 10 години живее в Пловдив - в кв. "Тракия". Бил е съдружник на олимпийския шампион по гребане кану Николай Бухалов.До късния следобед вчера полицията не можеше да каже с какво оръжие е убит Божилов. Разследващите търсеха с кучета улики и самото оръжие на убийството. Издирваха и свидетели на разстрела.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно