Ваня Савова встъпи в длъжност като окръжен прокурор на Плевен

На 1 август Ваня Савова встъпи в длъжност "Административен ръководител - Окръжен прокурор на Окръжна прокуратура-Плевен", съобщиха от Апелативната прокуратура.

Актът за встъпване е връчен в присъствието на Евгени Диков - директор на НСлС и заместник на главния прокурор по разследването, и на Стоян Вараджаков - заместник апелативен прокурор на Апелативна прокуратура - Велико Търново.

Ваня Савова е назначена с Решение на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет от 19 юли т.г. Тя има 36 години стаж в съдебната система, от които 34 години като прокурор. Кариерата й започва през 1981 г. като младши съдия в Окръжен съд - Плевен. От 1983 г. е прокурор в Районна прокуратура, а 9 години след това е прокурор в Окръжна прокуратура. Пред 2007 г. е командирована във Върховна административна прокуратура, където година по-късно остава на постоянна длъжност. От 2008 г. до сега е прокурор във Върховна касационна прокуратура. Има ранг "прокурор във ВКП и ВАП".

В концепцията си, представена пред Прокурорската колегия на ВСС, тя е представила работата си с 10 основни цели. Сред тях са анализ на действителната криминогенна обстановка, обсъждане на проблемите, свързани с върнатите от съда производства и оправдателни присъди и анализ на причините за малкия брой внесени в съда обвинителни атове, както и на спрените и прекратени производства, засилване дейността по надзора и други.Ваня Савова е получавала номинация като един от достойните българи по повод дейността й, свързана с подпомагане на абитуриенти в затруднено положение. Получавала е награди за висок професионализъм. Била е лектор на различни международни форуми.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно