Обновена  11 авг 07:50
Караджов убил родителите си след спор за имот

Бившият полицай Венцеслав Караджов загубил дело срещу родителите си за къща в Пловдив 5 дни преди екзекуцията на възрастните хора. Той съдел майка си и баща си да му прехвърлят имота, защото направил много подобрения в него.

Не успял да спечели на първите две инстанции и решил да атакува решението и пред Върховния касационен съд, въпреки че магистратите там рядко се занимават с дела от този род. На 10 май 2016-а научил, че ВКС е отхвърлил иска му като недопустим. Тогава решил да убие родителите си, защото като техен единствен наследник веднага ще стане собственик на спорната къща.

Това се твърди в обвинителния акт на Окръжна прокуратура, внесен вече в съда. Божура и Цветан Караджови бяха застреляни на 15 май м. г., а синът им беше задържан 2 дни по-късно и оттогава е в ареста.
Обвинението твърди, че компютърът на Венцеслав Караджов пази следи, че дни преди убийството той е разглеждал чужди сайтове, даващи информация за безшумни екзекуции, като отравянето например. Не си харесал обаче вариант оттам и в крайна сметка посегнал към пистолета.
Според прокуратурата убийството е извършено предумишлено, с особена жестокост и с користна цел. Най-тежкото наказание, което Караджов може да получи, е доживотен затвор без замяна.
Откакто е в ареста, той направи много опити да излезе на свобода, като отричаше категорично да е замесен в смъртта на родителите си, въпреки че признава, че са били в обтегнати отношения. На едно от заседанията на съда той нарече доказателствата на прокуратурата "пълен талаш". /Марица.бг

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно