Британските депутати одобриха законопроекта за отмяна на европейското законодателство в страната

Британската камара на общините подкрепи законопроекта за отмяна на европейското законодателство, който предвижда промяна в законите на Обединеното кралство, след напускането му на Европейския съюз /ЕС/ през 2019 година.

След дебатите, продължили над 8 часа, премиерът Тереза Мей заяви, че решението дава сигурност и яснота за страната преди напускането й на Европейския съюз и възможност за по-голяма увереност в продължаващите преговори за Брекзит между Лондон и Брюксел.

Правителственият законопроект за отмяна на европейското законодателство на територията на Обединеното кралство ще бъде подложен на осемдневно обсъждане в комисиите на Камарата на общините. Преди да се превърне в Закон, той ще бъде обсъден и в долната камара и Камарата на лордовете, след което предстои окончателно съгласуване на текста и одобрението му от кралица Елизабет Втора.

Законопроектът се смята за един от най-важните конституционно значими законодателни актове в британската история, отбелязват информационните агенции.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно