Обновена  02 окт 07:42
Общественици скочиха срещу Антон Тодоров начело на Комисията по досиетата

В отворено писмо до председателя на НС, премиера и председателите на парламентарни комисии изтъкнати журналисти, изследователи, преподаватели и творци се противопоставят срещу номинацията на Антон Тодоров за председател на Комисията по досиетата. В документа те се възмущават от начина, по който се предполага да бъде номиниран и избиран съставът на структурата. Авторите на писмото припомнят, че Народното събрание избира членовете на комисията, но законът за нея не забранява на обществеността да прави номинации за членове и за председател.
Авторите на писмото смятат, че досегашната дейност на Тодоров дава много сериозни аргументи против неговото номиниране и евентуално избиране. Те смятат, че гербаджията не е безпристрастен и припомнят, че неведнъж е променял политическата си принадлежност и съответно пристрастията си. Досегашната дейност на този човек дава всички основания да се мисли, че той би използвал евентуалната си нова длъжност като плацдарм за кална борба, предупреждават авторите на писмото.
Междувремнно Цветан Цветанов продължи да настоява, че Тодоров е "изключителна личност с перфектна аналитичност и пунктуалност". Зам.-председателят на ГЕРБ смята, че политологът можел да си свърши добре работата.
Тодоров пък се оплака, че бил нападан от пребоядисани хрантутници на комунистическия режим. "Всеки от тях, за когото адвокатите ми преценят, че е извършил съставомерна клевета или обида, ще бъде призован в съда, за да докаже твърденията си. Ако не успее, ще бъде осъждан и ще плаща за лъжите, клеветите и обидите", закани се депутатът.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно