Обновена  04 окт 08:00
Пловдивски прокурори и лекари проведоха среща за координация при посегателства над медици

Магистрати от Районна прокуратура-Пловдив проведоха втора координационна среща с представители на държавни, общински и частни лечебни заведения на територията на града под тепетата и от региона.

Срещата бе във връзка със заповед на главния прокурор Сотир Цацаров за създаване на организация и взаимодействие между прокурорите и центровете за спешна медицинска помощ (ЦСМП) в цялата страна, техните подразделения и лечебните заведения за болнична помощ, в които действат спешни приемни отделения и такива за родилна помощ. Във всяка прокуратура са определени магистрати, които ще наблюдават приоритетно казусите за насилие над медици.

По време на срещата в Пловдив бяха уточнени действия за незабавно оповестяване на служителите на МВР и прокурорите при извършени престъпления по отношение на медицински специалисти при или по повод изпълнение на служебните задължения. Новият административен ръководител на Районна прокуратура-Пловдив Чавдар Грошев обясни, че лекарите ще имат директна връзка по телефона с прокурор по всяко време, като делата за насилие над медицински специалисти ще се отработват в максимално кратки срокове.

От екипите на болниците се очаква ускорено осигуряване на нужните документи и обмен на информация. За координация на работата със спешните центрове в болниците в Пловдив и района са определени двама прокурори от Районна прокуратура-Пловдив.

От УМБАЛ "Пловдив" (бившата Окръжна болница) съобщиха, че всички дадени от органите на реда предписания са изпълнени и в лечебното заведение са поставени допълнителен брой камери и паник-бутони. Най-голяма част от тях са монтирани в спешно-приемно отделение, където са и най-честите посегателства над медици.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно