ВАП нареди проверка на предлагания "весел чай" на ученици

Върховна административна прокуратура (ВАС) е възложила проверки на храни и напитки, които се предлагат за продажба в близост до училищата. Прокуратурата се е самосезирала по публикации за консумирани от ученици напитки и храни с опасни за здравето съставки или химически замърсители от околната среда – субстанции с неопределено съдържание, съдържащи психотропни вещества, като т.н. "весел чай" и други подобни продукти, алкохол, цигари, наргилета и тютюневи изделия. Такива се разпространяват в търговски обекти, разположени в самите училища или близо до тях, или от нелегални търговци.

ВАП е възложила на Българска агенция по безопасност на храните, Комисията за защита на потребителите и на полицията да извършат съвместни проверки в цялата страна.

"Целта е чрез засилени контролни проверки на търговските обекти, намиращи се на територията на детските заведения, училищните столове и обектите за търговия на дребно, разположени в непосредствена близост до училищата, да се пресече предлагането на тютюневи изделия, алкохол и опасни за здравето на учениците хранителни продукти и напитки, включващи в себе си психотропни вещества, като бъдат установени и санкционирани нарушителите", посочват от прокуратурата.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно