Обновена  10 окт 08:07
Съдебните инспектори откриха две разследвания на повече от 12 години

Съдебният инспекторат е открил две разследвания, които са останали неприключени от образуването им преди повече от 12 години.

Едното е за причиняване на средна телесна повреда по хулигански подбуди. То е образувано през 2004 г. и продължава вече 12 години, 8 месеца и 21 дни. Делото е спирано общо 4 пъти. Първият път заради отсъствието на обвиняемия, а след това е престояло 4 години, без да се предприемат действия по издирването му.

Накрая делото е било прекратено от прокурора, защото е открил, че пострадалият сам си е причинил травмите. При сбиване той е загубил равновесие и сам е паднал върху арматурни железа.

Другото забавено досъдебно производство било за участие в организирана престъпна група и кражба на автомобил. То е продължило 12 години, 2 месеца и 15 дни. Близо осем години от този период производството било спряно заради неразкриване на извършителя на престъплението.

През това време също били допуснати бездействия на разследващите и прокурора, които довели до допълнително забавяне. Близо три години никой не е работил по това дело.

С бездействията си разследващите органи и прокуратурата са причинили забавяне на производството с общо 10 години и 10 месеца. В крайна сметка то е прекратено поради недоказаност на обвинението.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно