Катя Лерца, която уби полицай на пътя, ще бъде съдена по съкратена процедура

Подсъдимата за катастрофата Катя Лерца, при която загина пътният полицай Делян Палазов ще признае фактите по случилото се, но не и вината си. Това обяви адвокатът ѝ Димитър Марковски, след като поиска съкратено съдебно следствие без разпит на свидетели и вещи лица. Лерца е обвинена за причиняване на смърт по непредпазливост при управление на автомобила си.

През месец май тази година Катя Лерца блъсна на булевард в Пловдив полицаят Делян Палазов, който почина на място. Измерената скорост на джипа ѝ беше 98 километра в час. По желание на двете страни делото ще бъде гледано по реда на съкратеното съдебно следствие.

Златка Апостолова - леля на Делян Палазов: "Трябва да си понесе наказанието. Вие виждате, че тя просто тя си живее един нормален живот, един прекрасен живот и аз не знам как спи как живее, след като е убила човек и то млад човек."

Катя Лерца отказа коментар и напусна съдебната зала, без да пророни и дума.

Адвокат Димитър Марковски: "Защото интересите на нашата доверителка налагат този вид на разглеждане на делото. Не вина, факти признаваме."

Съкратената съдебна процедура ще намали присъдата на Катя Лерца с една трета. За това престъпление наказанието е до 6 години лишаване от свобода. Съпругата на убития пътен полицай Делка Палазова и двамата му родители бяха конституирани като частни обвинители, но заявиха, че няма да предявяват граждански искове по време на делото. Те също не пожелаха да коментират защо са съгласни делото да се гледа по съкратената процедура. Присъдата ще бъде обявена на 5-и януари, когато е следващото съдебно заседание.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно