Правосъдният министър символично пое ръководството на Съвета по ПВР
Цецка Цачева с чадър, който да я пази от вътрешнополитически бури
Основен приоритет на Българското председателство е изграждането на Службата на Европейския прокурор
Цецка Цачева с чадър, който да я пази от вътрешнополитически бури

Министърът на правосъдието на Естония Урмас Рейнсалу подарява чадър на Цецка Цачева, който да я предпазва от вътрешнополитически бури, снимка: МП

Министърът на правосъдието на Естония Урмас Рейнсалу предаде на министър Цецка Цачева чукчето на Председателството на Съвета по правосъдие и вътрешни работи (ПВР) – символ на приемствеността между държавите-членки. Това е станало в петък следобед в Брюксел по време на последното редовно заседание на Съвета по ПВР в рамките на Естонското председателство. За първи път страната ни ще бъде Председател на Съвета на ЕС от януари 2018 г., в продължение на 6 месеца.

Естонският правосъден министър е подарил на министър Цачева и чадър с пожелание да я пази от вътрешнополитически бури, "защото най-важен е мирът у дома", уточниха от Министерството на правосъдието.

На свой ред българският правосъден министър е заявил, че заедно с партньорите ни от Триото Председателства  - Естония, България и Австрия, ще продължим в дух на приемственост и последователност политиките на Европейския съюз в област Правосъдие. "Ще търсим точния баланс за намирането на конструктивни и работещи решения", заявила Цачева. Тя е припомнила, че от ключово значение за България и за предстоящото председателство е осигуряването на ефективно, бързо и справедливо правосъдие по граждански и наказателни дела, основано на взаимното доверие в правните системи на държавите членки.

Като основен приоритет министър Цачева е откроила изграждането на Службата на Европейския прокурор.

В тази връзка по-рано днес тя се е срещнала с италианския си колега Адреа Орландо, от когото е потърсила подкрепа за разширяването на обхвата на европейската прокурорска служба, както и за постигане на общ подход по регламента "Брюксел IIА".

Представяйки другите приоритетите на България за предстоящото председателство, министър Цачева е акцентирала върху провеждането на преговори с Европейския парламент по предложенията, свързани с усъвършенстването на механизма за обмен на информация за съдимост на граждани на трети държави, борбата с изпирането на пари, взаимното признаване на решения за обезпечаване и конфискация, както и по Регламента за агенцията "Евроюст".

В нашия фокус ще бъдат също предложенията за Регламент относно компетентността, признаването и изпълнението на решения по брачни въпроси и въпроси, свързани с родителската отговорност и относно международното отвличане на деца, Директива относно рамките за превантивно преструктуриране, предоставяне на втори шанс и мерки за повишаване на ефективността на процедурите за преструктуриране, несъстоятелност и опрощаване на задължения, допълват от правосъдното ведомство.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
5
|
нерегистриран
12 декември 2017, 10:41
1
0
Тука чадър не върши работа , трябва чувал!
4
|
нерегистриран
11 декември 2017, 13:31
4
0
А аз си помислих, че е отворила чадъра за да не заслепи останалите в залата с ума и красотата си.
3
********************************
|
нерегистриран
10 декември 2017, 18:04
2
-1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
2
Подадох сигнал до МП
|
нерегистриран
10 декември 2017, 16:39
6
-3
За нарушения в РС Айтос от съдията по-вписвания Свилен Янев.Вписал е кон.нот.акт по документи за наследствен имот с данъчна оценка ,където наследниците са 5 ,а той вписва 6 собственика,в кон.нот.акт е ползван нот.акт паднал по съдебен ред ,описан е незаконен имот и др.След извършената проверка на МП не е констатирано нарушение.Кажете ми струва ли си да живееш в такава държава.И този съдия да не е наказан и най-нагло да продължава да работи в Айтоския съд!Нямам думи г-жо Цачева!
1
112
|
нерегистриран
10 декември 2017, 08:26
9
-1
Да разбираме, че над леля Цеца (кандидат-майка на нацията) вече има политически чадър, така ли? ;)
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно