Делата за обезщетения за взрива в Хитрино спират

Различни състави на Софийския градски съд са започнали да спират разглеждането на гражданските дела за обезщетения, заведени от наследниците на жертвите и от всички пострадали от трагедията на гара Хитрино. Това показва проверка на "Сега" в електронното деловодство на съда. 

На 10 декември 2016 г. сутринта при навлизане в района на гарата се взриви цистерна от жп композиция, което причини смъртта на 7 души, други 39 бяха ранени, а много къщи бяха напълно или частично разрушени. 

Роднините водят дела за над 10 млн. лв. срещу превозваческите фирми "Булмаркет ДМ" ООД, "Булмаркет рейл карго" ЕООД и Националната компания "Железопътна инфраструктура" (НКЖИ).

Причината за спирането е, че в Окръжния съд в Шумен тръгва наказателното дело за трагедията. Гражданските дела трябва да изчакат приключването му с окончателна присъда, преди да продължат. Подсъдими по делото са машинистите Димитър Михнев и Радослав Петков. Според обвинителния акт причината за дерайлирането на влаковата композиция и взрива на вагоните цистерни е двойно по-висока от позволената скорост при влизането на композицията на гара Хитрино. Процесът е насрочен за 15 януари.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно