Съдът остави в ареста 18-годишните младежи, взривили банкомат в София

Софийският градски съд наложи мярка задържане под стража за двамата 18-годишни младежи, които взривиха банкомат в София на 28 декември. Според съда имало опасност лицата да извършват отново престъпление. Двамата 18-годишни младежи бяха задържани за взривения в края на 2017 г. банкомат на булевард "Панчо Владигеров" в столичния квартал "Люлин". Устройството, поставено в помещение за свободно ползване, беше взривено около 3.30 ч. през нощта, но извършителите не успяха да откраднат пари, поради включване на алармата. 

Двамата задържани - Валентино Валентинов и Даниел Лулев заявиха пред съда, че съжаляват за стореното. Даниел каза, че изключително много съжалява за постъпката си и е съдействал на полицията. Той помоли съдията да не му налага най-тежката мярка, защото сега е 12 клас и ще има изпити. 

Валентино каза почти същото, че безкрайно много съжалява за постъпката си и това е нещо, което никога отново няма да му мине през главата, след като вижда какви са последствията. Задържаният заяви още, че не смята, че той и Даниел са опасни за обществото и са съдействали на полицията не само, за да имат чиста съвест, но и за да предотвратят подобни престъпления за в бъдеще.  

И двамата адвокати на задържаните поискаха по-слаба мярка за неотклонение, но съдията заяви, че счита, че двамата са съпричастни към извършването на двете престъпления - взрив на имущество и опит за кражба в тежки размери. Стойността на взривения банкомат е 27 000 лв., а сумата в него била 96 000 лв.  

Съдията подчерта, че въпреки, че не е налице опасност, двамата да се укрият, е на лице опасност да извършат престъпление отново, независимо, че не са осъждани преди това. 

Решението за мярката подлежи на обжалване. 

 

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно