Затворник в Испания, обявен от лекарите за мъртъв, "оживя" преди аутопсията

Затворник в Испания, обявен от лекарите за мъртъв, неочаквано "оживя" преди аутопсията, която трябваше да му бъде направена, съобщи вестник "Вос де Галисия". Инцидентът стана в затвор в Астурия.

Затворникът Гонсало Монтоя Хименес, излежаващ присъда за кражба, не се явил на обичайната сутрешна проверка. Надзирателите го открили в килията му, седящ на стола неподвижно, без пулс. Извиканите на място лекари го обявили за мъртъв. Роднините му били уведомени. Тялото му било отнесено в Института по съдебна медицина за аутопсия. Точно преди аутопсията, чувалът, в който се намирало тялото, се раздвижил. Мъжът се оказал жив.

Оказало се, че мъжът страда от епилепсия. Според роднините му, спирането на дишането и пулса, се дължали на неправилен прием на лекарства. Според тях не е възможно и тримата лекари, извикани на място, да сгрешат и да обявят жив човек за мъртъв.

Роднините смятат, че е извършено нарушение и само един лекар е прегледал Хименес, а останалите са се подписали, без да видят тялото. Те възнамеряват да заведат съдебен иск. Самият Хименес, след "оживяването си", се възстановява в една от местните болници.
 

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно