Дядо, ти можеш ли да ми бъдеш баба!
Как правителството на Борисов влезе в капана на лесбийките*
Има две базисни неща, които българинът никога няма да допусне – да посегнат на земята му и да бръкнат под юргана му
Как правителството на Борисов влезе в капана на лесбийките*

Валерия Велева, журналист

Още по темата

Нямам разумно обяснение защо точно сега кабинетът прие да взриви обществото с искането за ратификация на Истанбулската конвенция.

Сякаш се търсеше някакъв знак – в Третия ден на 2018-а Третото правителство на Борисов реши да въведе Третия пол.

И вече седмица с него лягаме и ставаме.

Стовариха го на главите на българите с мотива – искат го от Брюксел, трябва да покажем "модерно" евромислене на старта на европредседателството. Опаковаха го с благородната идея за равенство на половете и защита на жените и децата от всякакъв вид насилие чрез разпоредбите на 81 члена с множество алинеи в 32-страничния документ, озаглавен "Конвенция на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие".

И там между редовете за правата на жените изскочи Дяволът.

Едни от министрите го видяха и застанаха на пътя Му - гласуваха против ратификацията на Конвенцията. Другите послушаха Цецка Цачева и Екатерина Захариева и присърце приеха да Му отворят пътя и да го настанят удобно в живота на българите. 

Лиляна Павлова призна, че не всички министри са чели документа, но не стана ясно кои са те и как може министри да гласуват документ, който променя базисни понятия в мирогледа на човека и от който ще следват съществени промени в българското законодателство. 

Това оставяме на съвестта им.

Сега да видим къде се e настанил Дяволът.

Още в член 3, ал."в" Конвенцията дава следното определение, което е фундаментът на документа: "пол" означава социално изградена роля, поведение, дейности и характеристики, които определено общество смята за подходящи за жените и мъжете".

Осмислихте ли?

Полът е социална роля!

Това влиза в крещящо противоречие с базовите ценности на християнската религия, на традиционния български морал и на българските закони, според които полът е биологичен белег.

Определението, че полът е "социална роля" взривява не само представите ни за човешкия род във вида, сътворен от Създателя, но и води след себе си последици, за които като общество не сме готови. 

Преведено на битово ниво това означава, че всеки мъж може да си определи социална роля на жена и обратно и останалите в обществото трябва да се съобразяват с техните лични представи за пола им.

Фактически това е опит за извращаване на човешкия образ.

Практически това е джендър-доктрината "моят пол е моят избор" на лесбийката от унгарско-руски произход Джудит Бътлър. Според нея "не съществуват мъже и жени, полът е една фантазия".

Още през 1990 година тя обяснява, че родовият пол (джендър) не е свързан с биологичния пол, че съществуват не два, а четири пола според сексуалната ориентация: гей, лесбийка, би-, транс., интер- или по друг начин сексуален, че семействата според се определят не от брака и произхода, а чрез произволни актове на временна принадлежност и че децата децата не се зачеват, а се "проектират" ("designed") и се отглеждат с помощта на всякакви технически възможности като даряване на семенна течност, сурогатно майчинство, изкуствена утроба и генна манипулация".

Звучи чудовищно според нашите представи.

Но за измислянето и налагането на тази джендър-идеология Джудит Бътлър е възнаградена през 1999 г. с Brudner Prize на Йейлския университет, а през 2008 г. е отличена с Andrew W. Mellon Award, което вкарва в личната ѝ сметка 1,5 млн. долара! През 2012-а тя получава наградата "Теодор В. Адорно" и още 50 000 евро!

"За 20 години джендър идеологията стана господстваща в много страни. Финансирани от държавата "центрове по джендър компетентност" се грижат за претворяването ѝ в политика", пише Габриеле Куби в книгата си "Глобалната сексуална революция". 

Значи Дяволът си е свършил работата. 

Истанбулската конвенция е именно част от тази Дяволска политика за налагане на джендър-доктрината под булото на борбата с всякакъв вид насилие над човекаОт чл. 4, ал 3 на документа получаваме още един удар – ако не сме разбрали, трябва да ни стане ясно, че "Прилагането на разпоредбите на настоящата Конвенция от страните, по-специално мерките за защита на правата на жертвите, трябва да бъде осигурено без всякаква дискриминация, основана на пол, социален пол, раса, цвят на кожата, език, религия, политически или други убеждения..."

Забелязвате ли как понятието "социален пол" е наредено до думичката "пол", за да стане ясно, че "социален пол" няма нищо общо с традиционното разбиране за пола като родов белег?

Разбирате ли как Брюксел зачерква Създателя и вместо него ни нарежда да приемем, че един мъж може да е жена и обратно, защото те така са решили? Това е абсурдно! Това е Дяволът.

Но е прието от 9 министри от кабинета на Борисов! И те с пълно съзнание го пращат на парламента да го гласува! 

Приел го е и самият Борисов! И иска от депутатите на ГЕРБ също да го приемат! 

Според Георги Марков премиерът е подведен от двете министърки Цачева и Захариева, които безприкословно приемат всички нареждания на евробюрократите. Това може да е обяснение, но не е извинение.

Защото ударът на обществото ще го понесе Борисов, а не Цачева или Захариева. Към тези две дами ще прибавя и Румяна Бъчварова, която е душеприказчикът по темата за Борисов и му внушава, че става дума само за битка с насилието.

Под благовидната маска за защитата на жените от насилие обаче Конвенцията нанася тежък удар върху християнския мироглед и всички традиционно мислещи европейци. И изглежда Борисов не разбира това. А пък Цачева и бившият правосъден министър Екатерина Захариева, която подписа Конвенцията, са се консултирали единствено и само с НПО-та, които са с пристрастия в посока на легализирането на еднополовите бракове у нас. И изобщо не искат да вземат под внимание аргументите против документа. Не са се обърнали даже и към Църквата, която брани християнските ценности за брака, мъжа и жената, а Конвенцията гази като с ботуш именно тези ценности. 

Това че Конвенцията е ратифицирана от 17 страни членки на ЕС, не ни задължава и ние да направим същото. Документът е създаден през 2011 година. В много от страните, които са го приели, продължават тежките дебати. В Румъния, където Конвенцията се промуши, са събрани 3 милиона подписи са нейното анулиране. Никой не ни задължава да следваме държавите, които прегърнаха еднополовите бракове. Тогава защо бързаме да наложим норми, които са против мисленето на българина?

Приемем ли термина "социален пол" като доброволен избор на индивида, това означава, че ще се третира като дискриминация, а това ще води и до наказание за всеки, дръзнал да го постави под съмнение.

Фактически това е джендър-терор - или ме приемаш такъв, какъвто аз се виждам, или ще те съдя! Терор на едно малцинство над мнозинството.

В нашето законодателство "социален пол" не съществува, но Цачева вече обяви, че вече се подготвят законодателни актове за синхронизиране на законите ни с Конвенцията. Преди парламентът да се е произнесъл!

Това може да влезе в противоречие с Конституцията, която по отношение на половете признава само биологичното понятие за мъж и жена, и няма предвид пола като "социална роля".

Превръщането на "социалния пол" в норма в името на европейските ценности означава да приемем, че сме безполови и да се съобразим с джендър-законодателството, което ще доведе до посегателство срещу хората и съществуващите обществени норми и ще предизвика сериозни обществени колизии.

Истанбулската конвенция е първата стъпка към еднополовите бракове, защото ще поиска от нашето законодателство да разреши например на една жена, определила се като "мъж", да сключи брак с друга жена на базата само на личното ѝ самоопределение. Така фактически ще се стигне и до промяна на Конституцията, макар в момента Захариева да отрича това. 

Българинът няма да приеме това безумие!

Българското общество не е готово да се подчини на лесбийската философия и ще накаже всеки, който се опитва да му я пробутва.

Ами ако утре определилата се като социален "мъж" жена, реши да си върне биологичния пол, какво правим?

Ако в един еднополов брак "майката" и "бащата" си менкат, както им дойде "половата социална роля", как ще реагират институциите? Ами децата? Как ще се раждат? С технически средства? 

Ще може ли със съдът да отнема пола на даден индивид, ако той не изпълнява "социалната си роля"?

Може ли по същия начин индивидът да определя не само пола си, но и възрастта си? 

Тези въпроси Борисов и министрите дали са си ги задавали, когато приеха решението на МС да се ратифицира Конвенцията?

Депутатите от ГЕРБ бягат като ужилени от тези въпроси. И се чудят как ще гласуват в залата.

Има две базисни неща, които българинът никога няма да допуснеда посегнат на земята му и да бръкнат под юргана му!

Симеон Сакскобургготски загуби властта не заради 800-те дни, а защото посегна на горите и на връх "Мусала".

Сега Борисов посяга на юргана на българина.

Преценил ли е какво го чака?

Готов ли е да плати високата цена? 

В САЩ вече има искания от организации, откъдето идва и джендър доктрината - като се родят децата да не се пише пола им, а те да си го решат като пораснат. Уродство, наистина!

И така стигаме до възпитанието на децата в "социален пол".

Истанбулската конвенция вменява в дълг на страните, които са я ратифицирали, да внедрят нейните постулати на всички нива в образователната система. Ако в българските училища децата започнат да се обучават по джендър-доктрината как момиченца могат да станат момченцаи обратното, нормалните хора ще започнат да изтеглят децата си от училище. Това не е ли дискриминация? Това ще е взрив!

Ами в детските градини? Има примери в САЩ, където при най-малките отиват транссексуални, облечени като феи, и обясняват на малчуганите, че мама може да е татко и обратното.

Как ще реагира премиерът Борисов, ако неговият внук го попита един ден: Дядо, ти можеш ли да ми бъдеш баба!

Абсурдно е, нали! Но е възможно. 

В сградата на ЕС в центъра на София на вратата на тоалетната има рисунка на три човечета. Къде да влезе жената, къде мъжът? И кой ще контролира този процес?

Конвенцията е пропита от духа за защита правата на жената. Но българското законодателство е защитило равноправието между половете и жертвите на домашно насилие в Наказателния кодекс, в Закона за защита от домашно насилие и в Закона за закрила на детето. Нормите на Конвенцията ги има в нашите закони. Тогава какво ни налагат?

Да, в българското законодателство няма следните норми.

Ако в една дамска тоалетна или в съблекалня нахлуе мъж, който се е самоопределил като жена, това ще се третира ли като насилие върху нормалните жени? Този "социален мъж" може ли да бъде изгонен от женската тоалетна? Не, ако приемем Конвенцията.

Нещо повече, ако върху "социалния мъж" бъде упражнено насилие от нормалните хора, той може да потърси защита от съда. Ето защо се променят законите  ни сега.

Това е чудовищно извращение! 
И искат от нас да го приемем. 

Как може да реагираме?

Първо, правителството да отложи внасянето на Конвенцията в парламента като се обясни на европосланиците, че българското обществото не е готово да приеме тези норми. Вече седмица след решението на кабинета, Конвенцията още не е пристигнала в парламента, което означава, че може би върви някакъв процес на вразумяване. Или пък на измисляне на хватки, с които да приспят вниманието.

Второ, ако Конвенцията влезе в парламента, депутатите да я отхвърлят. БСП, ОП и вероятно "Воля" ще гласуват "против", но това не е достатъчно. С подкрепата на ГЕРБ и ДПС Конвенцията може да бъде ратифицирана. И тук всеки парламентарист трябва да се изправи пред съвестта си, а не пред партийната повеля и да избере – християнските норми или лесбийската философия за пола като фантазия. И да помисли как ще го приемат избирателите му в региона.

Представям си и нивото на дебатите!?!

Трето, Конвенцията да бъде ратифицирана от парламента със съпровождаща Декларация за резерви. Тук обаче има една уловка. Според чл.79, резервите важат за пет години. Ако след пет години начело на българското Министерство на правосъдието, застане например министър от "социалния пол" и той "забрави" да изпрати декларация за резерви, Конвенцията влиза в абсолютната ѝ пълнота. И тогава промяната на Конституцията става задължителна.

Четвърто, ако все пак Конвенцията бъде приета, тя ще отиде в Конституционния съд. Ако той каже, че българската конституционна идентичност не ни позволява да я приемем, въпросът приключва. Европейското право не може да се поставя над конституционното право на страните. Това е последната спирачка пред безумието.

И накрая.

Връщам се пак на началото. 
Защо ни е всичко това?

Защо ни налагат нещо "отгоре" без широк и информиран дебат в обществото? И защо безропотно се съгласяваме да променяме "чипа" на българина? Защо посягаме на ценности?

Защо ни налагат норми, които дълбаят разделителни линии?

"Социалният пол" ли ни е проблемът сега - наред с бедността, демографията, корупцията, стрелбите по улиците?

Проучили ли сме как хората ще реагират?

Наистина ли правителството е готово да жертва социалната стабилност в името на "социалния пол"? 

Борисов трябва да знае, че може да построи магистрали оттук до края на света, до докара газ от недрата на окена, но ако въведе третия или четвъртия полс това ще остане в историята! Подчинил се на лесбийската идеология!

Изборът е негов.

И няма как да обясни, че не е искал, но са го задължили.

Историята не прощава.

*Препечатваме коментар на журналиста Валерия Велева от сайта "Епицентър.БГ". "Правен свят" е готов да публикува и други мнения по темата.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
79
Хем е тъжно, хем е жалко
|
нерегистриран
13 януари 2018, 00:39
2
0
Обществено мнение по истанбулски
от Letiashtata Kozzila Erato

Пиеса в едно действие

Жена, която мъжът ѝ я бие: Мъжът ми ме бие. Разделихме се, но той продължава да ме тормози.
Жена, която мъжът ѝ не я бие: А ти защо стоиш да те бият?
Жена КМБ: Ама аз не стоя, но той продължава да ме Измъчва. Да биеш хора е лошо.
Мъж, който не бие жена си (МКНБЖ): Еми, да беше внимавала, когато се обвързваш
Жена, която мъжът ѝ я бие: Ама той не ме биеше, когато се запознахме.
Мъж, който бие жена си: Ами сигурно си го предизвикала с нещо. Пача.
Жена, която мъжът ѝ не я бие: Направихте горките мъже на нищо. Няма истински мъже и жените са виновни за това. Аз готвя страхотно.
Жена, която мъжът ѝ я бие: И аз готвя добре, просто не искам да ме бият.
Мъж, който бие жена си: Е, колко добре да готвиш.
Мъж, който не бие жена си: Престанете да генерализирате. Престанете да наричате мъжете скотове. Аз и баща ми никога не сме били жени.
Жена, която мъжът ѝ я бие: Аз не генерализирам. Просто не искам никой да бие . Принципно такова ми е желанието. Искам така тука да си седя и да ми е добре.
Мъж, който бие жена си: Е, не може съвсем никой да не бие!
Жена, която мъжът ѝ не я бие: Абе, Аре бе. Кой па ЧАК ТОЛКОВА те бие теб специално. Стига претенции. Мен ме е страх от хомосек@&&@:@:&:суалистите. Да не влязат в тоалетната на детето в училище.
Джамбазки: ИДЕ ТРЕТИЯТ ПОЛ
Лукарски: ИДЕ ТРЕТИЯТ ПОЛ
Жена, която мъжът ѝ я бие: Какво? Извинявайте, какво? Не чувам с едното ухо, че мъжът ми веднъж яко ме халоса...
Мъж, който бие жена си: Е ти защото не си го слушала и се е ядосал.
Жена, която мъжът ѝ не я бие: Тия в Холивуд започнаха тая работа. Тука преди всичко си беше добре. Сега се оказа, че всеки са го били.
Жена, която мъжът ѝ я бие: О, не. Аз просто за мен исках да кажа, че ме бият.
Камен Донев: Бил те е, щото те е обичал.
Мъж, който не бие жена си: Заради теб няма вече да ни разрешават да ухажваме жени. Феминистка! Никой не те харесва!
Валерия Велева: Първият мъж, бил жена си е Иван Костов!
Хор: Престанете да се карате! Не виждате ли, че сме в Европредседателство.
Корнелия: ТРЕТИЯТ ПОЛ ИДВА

Влиза третият пол с Жан-Клод Юнкер под ръка.

Всички са убедени, че Европа ще ни унищожи с въвеждането на третия пол. Тези, които харесват Европа също не спират да мрънкат, че само в България бият, а в Дания не е точно така. Накрая всички умират от киселини.
78
Подкупите министри си личат. Отстранен ги г-н Борисов
|
нерегистриран
10 януари 2018, 23:50
3
-2
Вие сте мъжага г-на Борисов, имате пробити министри, продават интересите на народа. Отстранете ги. Правят го вече явно и нагло.
77
Дали Борисов ще носи политическа отговорност е без значение. днеска го има, утре го няма.
|
нерегистриран
10 януари 2018, 23:45
7
0
Подигравката с децата и обществото стои над Борисов - дали носи или не носи си е негов личен проблем. Дали е подведен или си трае, си е негова работа. НЯКОЙ е пробит, за да поема такъв политически риск. ОТСТРАНЕТЕ ГО. Тези въпроси не се бутат без нищо от защитниците на извратения пол. Личи си кой е ПРОДАЖЕН.
76
адвокат–сак
|
нерегистриран
10 януари 2018, 18:59
4
0
До 74- Фактът си е факт- ДОКАЗАХ С АВТЕНТИЧНИЯТ ТЕКСТ ОБЯСНИТЕЛНИЯ ДОКЛАД ПТ СЪЗДАТЕЛЯ НА КОНВЕНЦИЯТА- СЪВЕТА НА ЕВРОПА - ЧЕ ТАЗИ КОНВЕНЦИЯ Е ЗА ЗАЩИТА ПРЕДИМНО НА ЛИЦА С РАЗЛИЧНА СЕКСУАЛНА ОРИЕНТАЦИЯ И РАЗЛИЧНА ПОЛОВА ИНДЕНТИЧНОСТ. Към втората група лица спадат и лицата, болни от транссексуалност. Следователно- тезата, че тази конвенция НЕ ИМ ПРЕДОСТАВЯЛА ПРАВНА ЗАЩИТА И ЧЕ НИКЪДЕ В НЕЯ НЕ СТАВАЛО ВЪПРОС ЗА ТЕЗИ ДВЕ КАТЕГОРИИ ЛИЦА, ПРЕДСТАВЛЯВА НЕИСТИНА- Т.Е. Е ЛЪЖА, обслужваща социалният инженеринг, целящ чрез чл.3 буква в и чл.4 пар. 3 от конвенцията, ДА ПРИНУДИ Р. БЪЛГАРИЯ ДА ПРОМЕНИ КОНСТИТУЦИЯТА СИ В ПОСОКА ПРИЗНАВАНЕ НА ЕДНОПОЛОВИ БРАКОВЕ, СЪЗДАВАНЕ НА ОТДЕЛНА КАТЕГОРИЯ ЛИЦА, НУЖДАЕЩИ СЕ ОТ ПРАВНА ЗАЩИТА- А ИМЕННО- ЛИЦАТА С РАЗЛИЧНА ПОЛОВА ИДЕНТИЧНОСТ И ПРИНУЖДАВАНЕ НА Р. БЪЛГАРИЯ ДА ЗАПОЧНЕ ОБУЧЕНИЕ НА ДЕЦАТА В УЧИЛИЩЕ ЗА ТОВА, ЧЕ ИМАТ ПРАВО ДА СИ ИЗБИРАТ ПОЛА!
75
|
нерегистриран
10 януари 2018, 18:52
2
-3
До коментар [#73] от "адвокат–сак":
До 72-Ама, разбвира се- как така ще Ви е симпатична хетеро жена, при това- адвокат, която по Вашите твърдения уж не ползвала и не владеела чужди езици, апък “случайно“ е намерила точният текст на АНГЛИЙСКИ език, който разобличава лъжите ви:D:D:D За мен е ЧЕСТ, че не принадлежа към Вашата порода, нагли лъжци и манипулатори от нпо-та, защитаващи лица с различна полова идентичност! Това да Ви е за урок и следващият път да не се представяте за български правоспособен юрист в български правен форум!

Боже, БОже, колко мъка има по тоя свят Божееее.....
74
Дръндорков
|
нерегистриран
10 януари 2018, 18:48
3
0
Хора, спрете се, излагате се.
Постнете обаче кога ще е гласуването, за да отида да протестирам...
73
адвокат–сак
|
нерегистриран
10 януари 2018, 18:47
5
-1
До 72-Ама, разбвира се- как така ще Ви е симпатична хетеро жена, при това- адвокат, която по Вашите твърдения уж не ползвала и не владеела чужди езици, апък “случайно“ е намерила точният текст на АНГЛИЙСКИ език, който разобличава лъжите ви:D:D:D За мен е ЧЕСТ, че не принадлежа към Вашата порода, нагли лъжци и манипулатори от нпо-та, защитаващи лица с различна полова идентичност! Това да Ви е за урок и следващият път да не се представяте за български правоспособен юрист в български правен форум!
72
|
нерегистриран
10 януари 2018, 18:42
1
-1
До коментар [#71] от "адвокат–сак":
До 69- Спамът Ви НЕ МОЖЕ да изясни нищо- за разлика от мой коментар № 70! Факт е, че лица с различна полова идентичност ПОЛУЧАВАТ ПРАВНА ЗАЩИТА ПО КОНВЕНЦИЯ И СЕ ПОЛЗВАТ ОТ НЕЯ- ТОВА Е ИСТИНАТА, която НЕ МОЖЕТЕ ВЕЧЕ ДА СКРИЕТЕ! РАЗОБЛИЧЕНИЕТО НА ИСТИНСКАТА ПРИЧИНА ЗА ВАШИЯТ ВОЙ Е НАЛИЦЕ- КОНВЕНЦИЯТА НЕ Е НАСОЧЕНА САМО КЪМ ЗАЩИТА НА БИОЛОГИЧНАТА ЖЕНА ИЛИ НА НЕЙНАТА СОЦИАЛНА РОЛЯ В ОБЩЕСТВОТО, А И КЪМ ЗАЩИТА НА ТРАНССЕКСУАЛНИТЕ- ЗА ТОВА ВСЕКИ МОЙ КОМЕНТАР, В КОЙТО СПОМЕНАВАМ ТЕЗИ ЛИЦА, НЕ САМО, ЧЕ НЕ Е СПАМ, А Е ТОЧНО ПО ТЕМАТА, ЛЪЖЦИ ОТ НПО! А Вие можете да ми се подигравате, както си искате, но нищо повече НЕ МОЖЕТЕ да ми направите в офлайн живота, просто защото с вас сме на РАЗЛИЧНИ нива:)

Коментарът ми по изнесеното в пост №70 е в моя пост №64, вземете го прочетете, не че ще го разберете. Бих искала да мога да Ви нарека "симпатично неадекватна", но не сте изобщо симпатична...
71
адвокат–сак
|
нерегистриран
10 януари 2018, 18:37
1
-1
До 69- Спамът Ви НЕ МОЖЕ да изясни нищо- за разлика от мой коментар № 70! Факт е, че лица с различна полова идентичност ПОЛУЧАВАТ ПРАВНА ЗАЩИТА ПО КОНВЕНЦИЯ И СЕ ПОЛЗВАТ ОТ НЕЯ- ТОВА Е ИСТИНАТА, която НЕ МОЖЕТЕ ВЕЧЕ ДА СКРИЕТЕ! РАЗОБЛИЧЕНИЕТО НА ИСТИНСКАТА ПРИЧИНА ЗА ВАШИЯТ ВОЙ Е НАЛИЦЕ- КОНВЕНЦИЯТА НЕ Е НАСОЧЕНА САМО КЪМ ЗАЩИТА НА БИОЛОГИЧНАТА ЖЕНА ИЛИ НА НЕЙНАТА СОЦИАЛНА РОЛЯ В ОБЩЕСТВОТО, А И КЪМ ЗАЩИТА НА ТРАНССЕКСУАЛНИТЕ- ЗА ТОВА ВСЕКИ МОЙ КОМЕНТАР, В КОЙТО СПОМЕНАВАМ ТЕЗИ ЛИЦА, НЕ САМО, ЧЕ НЕ Е СПАМ, А Е ТОЧНО ПО ТЕМАТА, ЛЪЖЦИ ОТ НПО! А Вие можете да ми се подигравате, както си искате, но нищо повече НЕ МОЖЕТЕ да ми направите в офлайн живота, просто защото с вас сме на РАЗЛИЧНИ нива:)
70
адвокат–сак
|
нерегистриран
10 януари 2018, 18:30
3
0
https://rm.coe.int/16800d383a с стр.10 в началото - “....Explanatory Report
to the Council of Europe Convention on preventing and combating violence
against women and domestic violence в превод с гугъл преводача- Обяснителен доклад към Конвенцията на Съвета на Европа за предотвратяване и борба с насилието срещу жените и домашното насилие, ИЗДАДЕН ОТ СЪВЕТА НА ЕВРОПА
Istanbul, 11.V.2011
Стр. 10 началото- “...Similarly, gay, lesbian and bisexual victims of domestic violence are often excluded from support services because of their sexual orientation. Certain groups of individuals may also experience discrimination on the basis of their gender identity, which in simple terms means that the gender they identify with is not in conformity with the sex assigned to them at birth. This includes categories of individuals such as transgender or transsexual persons, crossdressers, transvestites and other groups of persons that do not correspond to what society has established as belonging to “male” or “female” categories. Furthermore, migrant and refugee women may also be excluded from support services because of their residence status. ...“ ТОВА Е ИСТИНАТА! ВСЕКИ ТРАНССЕКСУАЛЕН, ГЕЙ, ЛЕСБИЙКА И ВСЯКАКВИ ДРУГИ ЛИЦА С РАЗЛИЧНА ПОЛОВА ИДЕНТИЧНОСТ СЕ ОБХВАЩАТ ОТ ПРАВНАТА ЗАЩИТА НА КОНВЕНЦИЯТА! СПРЕТЕ С ЛЪЖИТЕ СИ, НПО!
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно