Президентът се дистанцира от ратификацията на Истанбулската конвенция: Безотговорно е да бързаме!

Румен Радев се дистанцира от ратификацията на Истанбулската конвенция. Той отсече, че е безотговорно да бързаме да поемаме международни ангажименти без да сме наясно какво точно пише в даден документ и без сериозен дебат в обществото. И напомни, че има закони и МВР,  които най-напред трябва да се борят с насилието срещу жени и деца.

"За мен първо, е нужно един изчерпващ дебат по темата", каза за конвенцията Румен Радев в отговор на въпрос на Канал 3 за това дали трябва да бързамме да я ратифицираме.

"Виждате, че случаят в Нови Искър показа имаме един педофил с ефективна присъда. И в момента имаме закони срещу това, но човек като него може да вилнее в продължение на години при пълното безразличие на местна власт, на държавни институции и на обществото. Това е много сериозно", коментира Радев с припомнянето, че и в момента имаме закони, които защитават и правата на жените и децата, и срещу домашното насилие.

"Но не можем да ги приложим явно както трябва. А бързаме да поемаме международни ангажименти без да знаем точно за какво става въпрос и без да сме провели един задълбочен дебат. Това е безотговорно! ", категоричен беше Радев.

"Борбата с насилието срещу жени и деца трябва да се води от полицията тук и сега, а ние трябва да знаем какво се подписва и какво се ратифицира, а не постфактум да установяваме какво сме приели", посочи държавният глава.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
2
Ivanov
|
нерегистриран
16 януари 2018, 15:15
0
0
Скъпи съграждани, ето тука https://www.youtube.com/watch?v=nZUJ8i9bSiA&t=7s
можете да видите от г-н Пасков всичко което е нужно да знаем за истамбулската конвенция.
Всичко от нас зависи.. Благодаря ви
1
|
нерегистриран
11 януари 2018, 11:34
2
-2
Като е такъв моралист да се раздели с пиарката си и да се върне при жена си Гинка и при двете си деца!
Дори такъв като Плевналиев устиска до края на мандата, преди да хукне по по-млада!
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно