На изслушване в Европейския парламент
Цецка Цачева обеща ратификация на Истанбулската конвенция
Министърът представи приоритетите на Българското председателство в сектор "Правосъдие"
Цецка Цачева обеща ратификация на Истанбулската конвенция

Министърът на правосъдието Цецка Цачева заяви пред европейски депутати, че до ратификацията от страна на българския парламент на т. нар. Истанбулска конвенция ще се стигне след дебат и изрази надежда, че това ще се случи в най-скоро време. Цачева заедно с вътрешният министър Валентин Радев участваха в изслушване в Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи (LIBE) в Европейския парламент.

Правосъдният министър представи пред европейските депутати приоритетите на Българското председателство в сектор "Правосъдие". Изслушването е стандартна процедура в началото на всяко председателство.

"Програмата на българското председателство е интензивна, предизвикателствата са съществени, но аз и моят екип сме убедени, че заедно ще намерим конкретни решения на комплексните въпроси. Ще търсим съгласието, необходимо в общ интерес за укрепване на европейското пространство на свобода, сигурност и правосъдие", посочи Цачева.

Тя подчерта, че България застава начело на Съвета в период, в който Европа и европейските граждани се нуждаят от повече стабилност, сигурност и солидарност.

Пред европейските депутати Цачева се спря подробно на приоритетите на Българското председателство в областта на правосъдието, които са свързани с дейността на Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи, а именно: създаването на Европейска прокуратура; преговорите по проекта на Регламент за Агенцията ЕВРОЮСТ; развитието на електронното правосъдие; Регламента за електронната неприкосновеност; Директивата за борба с изпирането на пари по наказателноправен ред; Регламента за взаимно признаване на решения за обезпечаване и конфискация и др.

Попитана за предстоящото институционализиране на Европейската прокуратура, министър Цачева подчерта, че България, като един от инициаторите за създаването й, ще работи приоритетно съвместно с ЕК за структурирането и функционирането на тази нова европейска служба и изграждането на отношенията ѝ с партньорските институции и служби. "Предвиждаме тази тема да  бъде предмет на дискусия в рамките на Неформалното заседание на министрите на правосъдието и вътрешните работи в София в края на този месец. Допълнително въпросите, свързани с институционализирането на Службата, ще бъдат детайлно разгледани по време на двудневна конференция през март 2018 г. в София", отбеляза правосъдният министър.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
45
Martin Ivanov
|
нерегистриран
16 януари 2018, 15:11
0
0
Скъпи съграждани, ето тука https://www.youtube.com/watch?v=nZUJ8i9bSiA&t=7s
можете да видите от г-н Пасков всичко което е нужно да знаем за истамбулската конвенция.
Всичко от нас зависи.. Благодаря ви
44
Drandorkoff
|
нерегистриран
14 януари 2018, 16:24
0
0
Оставка!!!
43
Хем е тъжно, хем е жалко
|
нерегистриран
13 януари 2018, 00:36
0
-1
Обществено мнение по истанбулски
от Letiashtata Kozzila Erato

Пиеса в едно действие

Жена, която мъжът ѝ я бие: Мъжът ми ме бие. Разделихме се, но той продължава да ме тормози.
Жена, която мъжът ѝ не я бие: А ти защо стоиш да те бият?
Жена КМБ: Ама аз не стоя, но той продължава да ме Измъчва. Да биеш хора е лошо.
Мъж, който не бие жена си (МКНБЖ): Еми, да беше внимавала, когато се обвързваш
Жена, която мъжът ѝ я бие: Ама той не ме биеше, когато се запознахме.
Мъж, който бие жена си: Ами сигурно си го предизвикала с нещо. Пача.
Жена, която мъжът ѝ не я бие: Направихте горките мъже на нищо. Няма истински мъже и жените са виновни за това. Аз готвя страхотно.
Жена, която мъжът ѝ я бие: И аз готвя добре, просто не искам да ме бият.
Мъж, който бие жена си: Е, колко добре да готвиш.
Мъж, който не бие жена си: Престанете да генерализирате. Престанете да наричате мъжете скотове. Аз и баща ми никога не сме били жени.
Жена, която мъжът ѝ я бие: Аз не генерализирам. Просто не искам никой да бие . Принципно такова ми е желанието. Искам така тука да си седя и да ми е добре.
Мъж, който бие жена си: Е, не може съвсем никой да не бие!
Жена, която мъжът ѝ не я бие: Абе, Аре бе. Кой па ЧАК ТОЛКОВА те бие теб специално. Стига претенции. Мен ме е страх от хомосек@&&@:@:&:суалистите. Да не влязат в тоалетната на детето в училище.
Джамбазки: ИДЕ ТРЕТИЯТ ПОЛ
Лукарски: ИДЕ ТРЕТИЯТ ПОЛ
Жена, която мъжът ѝ я бие: Какво? Извинявайте, какво? Не чувам с едното ухо, че мъжът ми веднъж яко ме халоса...
Мъж, който бие жена си: Е ти защото не си го слушала и се е ядосал.
Жена, която мъжът ѝ не я бие: Тия в Холивуд започнаха тая работа. Тука преди всичко си беше добре. Сега се оказа, че всеки са го били.
Жена, която мъжът ѝ я бие: О, не. Аз просто за мен исках да кажа, че ме бият.
Камен Донев: Бил те е, щото те е обичал.
Мъж, който не бие жена си: Заради теб няма вече да ни разрешават да ухажваме жени. Феминистка! Никой не те харесва!
Валерия Велева: Първият мъж, бил жена си е Иван Костов!
Хор: Престанете да се карате! Не виждате ли, че сме в Европредседателство.
Корнелия: ТРЕТИЯТ ПОЛ ИДВА

Влиза третият пол с Жан-Клод Юнкер под ръка.

Всички са убедени, че Европа ще ни унищожи с въвеждането на третия пол. Тези, които харесват Европа също не спират да мрънкат, че само в България бият, а в Дания не е точно така. Накрая всички умират от киселини.
42
|
нерегистриран
12 януари 2018, 13:16
3
0
"Моля Ви, прочете си в библията каква е била причината за унищожаването на древните градове Содом и Гомор."

Няма да чета, доверявам ви се - защото тамошните мъже не са биели жените достатъчно. Иначе Библията се пише с главно Б защото е име. Или ти си пишеш имената с начални малки букви?
Затова вместо нея да бъде приет руския закон легализиращ изначалното право на съпругът да бие съпругата си.
Въобще всичко руско е прекрасно, всичко което го няма в Русия е лошо. Единствено любовта към Русия трябва да се плаща в щатска валута, та човек всеки път да се погнусява, че взима пари за да изпитва възможно най-святата любов - тази към Русия.

Иначе Конвенцията наистина съдържа прекалено много дискриминационни текстове, тъй като е плод на определено политическо лоби, което се стреми да ограничи правата на всички, за да си осигури привилегии, които значително надхвърлят и нямат нищо общо официално прокламираната цел. Освен това има твърде широки и неясни понятия.
Тъй че е добре да се изчака основен ремонт на това чудо и да бъде приета в новия вариант.
41
х до непълнолетния трансджендър
|
нерегистриран
12 януари 2018, 12:12
5
0
Моля Ви, прочете си в библията каква е била причината за унищожаването на древните градове Содом и Гомор. За Ваше улеснение- книга Битие 19 глава, обърнете внимание на 13 стих. За Ваше сведение под терминал "познал" се разбира сексуален акт. Понеже питате защо нас хетеросексуалните ни интересува да престане развращението на хората, ще Ви отговоря- защото не искаме човечеството отново да бъде унищожено. Всяка голяма човешка цивилизация е умирала с разцвета на разврата в нея, видно е, че идва и края на сегашната западна цивилизация. Вярно е, че тези от нас, които са християни очакваме края на света и второто пришествие на Исус Христос и като че ли всъщност имаме интерес да ви оставим да правите каквото си искате за да дойде по-скоро свършека, но пък смятаме, че не трябва да бъдем пасивни. Не че ще имаме някакъв успех в отстояването на християнските ценности на обществото(те са въпрос на доброволен избор, а мнозинството в България отдавна ги е отхвърлило- за справка вижте кочината, в която живеем), но поне един от вас, дето отивате към погибел, да се замисли и да поиска прошка от Бога и да получи спасение, всъщност ще е победа за Божието царство. Всъщност, отпорът не е от омраза към вас, а от любов и състрадание. Никой не иска да му казват директно, че не е прав и че живее в грях, това винаги ще ви мъчи, без значение колко конвенции ще приемат във ваша защита. Вината за греха, който усещате в сърцата е тази, която ви разяжда, но тя няма да изчезне като накарате останалите хора да имат пасивно поведение към вас. Тази вина се изчиства с покаяние пред Бога. Т.е. търсите изкупление на неправилното място и с неправилните средства.
40
Дръндорков
|
нерегистриран
12 януари 2018, 11:29
8
0
Оставка!!!
39
16-ти април
|
нерегистриран
12 януари 2018, 09:11
8
-1
Вижте как ни продават като крави... ОБЕЩАЛА ТЯ че КОЙ те е овластил бе госпожо???! Приемай само едно - че може ш да оещаваш само себе си на някой, не и действие, което засяга чужди права! МАРШ обратно в училище!!!!
37
адвокат–сак
|
нерегистриран
12 януари 2018, 00:04
6
-1
Апропо, № 35, аз съм досадно упорит човек и можете да не се съмнявате, че ще достигна и до ЕСПЧ в защита на правата си на хетеросексуален човек и в изискването си ЕС и България да ЗАЧИТАТ и правата и свободите на хетеросексуалните си граждани, както и да ни осигурява по-солидна правна защита от позитивната дискриминация на някое малцинство.
36
адвокат–сак
|
нерегистриран
11 януари 2018, 23:59
3
-2
До 35- “...Липсата на документи за самоличност, които да съответстват на половата идентичност или проявление на даден човек, може да доведе до
дискриминация:
• един на всеки трима транс респонденти се е почувствал дискриминиран през 12-те месеца, предхождащи проучването при показване на карта за самоличност или друг официален документ, който идентифицира неговия пол;
• почти девет от десет (87 %) казват, че по‑облекчени правни процедури за признаване на предпочитания пол ще им помогнат да живеят по-спокойно....“
стр. 11 Да бъдеш транс в ЕС Сравнителен анализ на данните от проучването
относно ЛГБТ в ЕС
Та- какво стана сега? Повдигнатият от мен проблем значим ли е или не е?
Значи- САМИЯТ ФАКТ НА ОБОЗНАЧАВАНЕ на биологичният пол на един транс човек в докуемтите му за самоличност, се приемало за дискриминация и му създавало дискомфорт? И се твърди, че видите ли, до тук всичките ми коментари съдържали безсмислен спам, след като повдигнах СЪЩИЯ ВЪПРОС , но от гледна точка на законното установяване на самоличността на едно транс физическо лице? Много интересна ситуация:)
35
|
нерегистриран
11 януари 2018, 23:36
3
-2
До 34 - Не, няма. Повече няма да ви доставям това удоволствие!
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно