Прокурор: Крокодила отлага дело, за да си подбере по-удобни съдии

Соченият за магистрален грабител Емил Милев, известен с прякора си Крокодила, си подбира по-удобни съдии, заради това настоява делото му за мярката за неотклонение да се отложи за друга дата. С тези думи възкликна прокурорът от Софийската апелативна прокуратура Димитър Арабаджиев на втора по ред устна молба на Крокодила в съда заседание да няма.

"Как може така да говори прокурор. Искам му отвод!", отвърна му Крокодила. И посочи пред съда, че все още не се е запознал с материалите по делото, тъй като искал сам да упражни правото си на защита. Той е обвинен за грабеж през 2008 г., когато задигнал над 170 хил. лв. оборот от магазин "Била" в столичния кв. "Люлин", твърди прокуратурата. Градският съд му наложи арест, сега той го обжалва пред апелативния.

Във вторник Крокодила излезе със същия аргумент, че не е изчел всички материали. Тогава съдиите Николай Джурковски, Александър Желязков и Емилия Колева отложиха процеса за днес.

"Вчера ме закараха в СДВР, за да ме питат колко съм висок. И цял ден така! Не съм спал през нощта, искам да се запозная с материалите по делото, имам това право", каза още Крокодила на съдиите Елена Каракашева, Вера Цветкова и Петър Гунчев.

"Повече от 2 дни е имал достъп до материалите по делото", възрази прокурор Арабаджиев. Въпреки това обаче магистратите се съобразиха с искането на Крокодила, за да не нарушат правото му на защита, и му дадоха време до 30 януари. Тогава делото по мярката му за неотклонение ще се гледа от друг състав, който е дежурен по график.

Срещу Крокодила се водят и други 3 дела. По най-голямото от тях неотдавна той получи оправдателна присъда за 4 дръзки грабежа на първа инстанция от спецсъда.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно