Софийска градска прокуратура постигна осъдителна присъда
12 години затвор за длъжностно присвояване на горива на стойност 1 558 669,85 лв.
На осъдения са конфискувани и 6 недвижими имота, 2 автомобила и 100 равни дяла от капитала на търговско дружество
12 години затвор за длъжностно присвояване на горива на стойност 1 558 669,85 лв.

По внесен от Софийска градска прокуратура (СГП) обвинителен акт, Софийски градски съд постанови наказание 12 години "лишаване от свобода" и конфискация на 6 недвижими имота и 2 автомобила спрямо длъжностно лице от фирма за петролни продукти, съобщават от обвинението.

В. Бояджиев е предаден на съд  за това, че в качеството си на длъжностно лице –"ръководител транспорт" в частно търговско дружество, в периода от 21.01.2013г.  - 02.07.2013г. в гр.София, при условията на продължавано престъпление с четиридесет и две деяния, е присвоил чужди вещи – горива, на обща стойност 1 558 669,85 лв., поверени му да ги пази и управлява, като присвояването е в особено големи размери и представлява особено тежък случай. За улесняването му е извършено и друго престъпление- по чл.311, ал.1 от НК – в  качеството си на длъжностно лице е съставял официални документи, в които е удостоверявал неверни обстоятелства с цел да бъдат използвани тези документи като доказателство за тия обстоятелства – престъпление по чл. 203, ал.2, вр. ал. 1, във вр.чл.202, ал.1, т.1, вр.чл.311, ал.1, вр.чл.201, ал.1 във вр.чл.26, ал.2, вр. ал. 1 от НК.

Престъпното поведение на В.Бояджиев се изразявало в това, че през посочения период системно е отклонявал гориво, постъпващо в дружеството, за което работел, и  го насочвал за разтоварване извън търговската база за получаването му. Вместо да запази интересите на работодателя си, В.Бояджиев насочвал горивото към бази на други фирми и им го продавал, като получените средства присвоявал.   

За да улесни тази си дейност, В. Бояджиев съставил множество  официални документи, в които отразил невярното  обстоятелство, че описаното в товарителниците гориво е реално получено в търговска база на представляваното от него дружество. След това употребявал тези документи, като доказателство за настъпването на тези обстоятелства пред счетоводния отдел на дружеството, с цел да бъдат използвани документите като доказателство за тези обстоятелства, съобщават от държавното обвинение.

След проведено съкратено съдебно следствие, на В. Бояджиев е наложено освен наказание в размер на 12 години "лишаване от свобода" и 3 години забрана за заемане на длъжност, свързана със съхранението на горива.

С присъдата е постановена и конфискация на 6 недвижими имоти на осъденото лице, 2 автомобила и 100 равни дяла от капитала на търговско дружество. По отношение на конфискуваното имущество,  в хода на разследването са били наложени надлежни обезпечения- възбрана и запор.

 

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
2
Наминаващ оперативен !
|
нерегистриран
13 март 2018, 19:25
2
-3
За присъдите ок, ама какво намесвате джендърите...всеки да се определя както си иска ! Аман от ксенофоби и хомофоби, облъчени от определени медии...
1
|
нерегистриран
13 март 2018, 16:30
10
-2
Браво и на прокурора и на съдията!Такива присъди трябва да се налагат , а не разни джендърски лигавщини по 2-3 години условно!
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно