При две съвместни акции
Специализираната прокуратура и ГДБОП разбиха група, фалшифицирала пари и документи за самоличност, и канал за трафик на хора
В работата са се включили и чужди партньорски служби от САЩ, Доминиканската република, Испания и Албания
Специализираната прокуратура и ГДБОП разбиха група, фалшифицирала пари и документи за самоличност, и канал за трафик на хора

Румяна Арнаудова, Стоян Темелакиев и Иван Гешев на пресконференцията по повод двете успешни акции

На пресконференция днес ръководителят на Специализираната прокуратура Иван Гешев и заместник-директорът на ГДБОП старши комисар Стоян Темелакиев съобщиха за две успешни съвместни акции срещу организирани престъпни групи. Едната група се е занимавала с фалшифициране на пари и документи за самоличност, другата е прекарвала мигранти през територията на България към Западна Европа. На пресконференцията присъства и Румяна Арнаудова - говорител на главния прокурор

Гешев обяви, че са образувани две досъдебни производства в резултат на проведените две съвместни акции на ГДБОП и специализираната прокуратура.

По време на първата акция, проведена в градовете София, Пловдив, Русе и Сливен, са претърсени над 40 адреса. По операцията са иззети 514 хил. евро във фалшиви банкноти с много високо качество. Тази операция, освен от Специализираната прокуратура и ГДБОП, е координирана и подпомагана от Европол", подчерта прокурор Гешев и допълни, че в работата са се включили и чужди партньорски служби от САЩ, Доминиканската република, Испания и Албания. По думите му, освен фалшивите пари, в пловдивска работилница са намерени множество неистински документи, включително български паспорти и лични карти, както и неистински турски, датски и испански паспорти. "Намерени са албански удостоверителни документи за работа, множество снимки в паспортен формат, както и компютърни конфигурации, документи и различни електронни устройство", уточни ръководителят на Специализираната прокуратура. По време на брифинга стана ясно, че в резултат на разследването по този случай, към наказателна отговорност са привлечени 7 лица. 4 от тях са задържани под стража, а 3 са с наложени парични гаранции.

Втората акция е прекъснала канал за трафик през територията на България на хора, основно албански граждани, към Обединеното кралство, САЩ и Канада. Според старши комисар Стоян Темелакиев, той е генерирал печалба от над 15 млн. евро. Мигрантите са заплащали по 7 хил. паунда за да достигнат Обединеното кралство и между 25 и 30 хил. щатски долара за да бъдат вкарани на територията на САЩ. Групата е действала от години и вероятно е прекара хиляди хора.

Всички задържани в България са български граждани, кото някои от тях са познати на органите на реда, а други са осъждани.

Гешев допълни, че според него специализираната прокуратура и служби работят в правилната посока. "Добрите реализации ще продължат и резултатите ще са видни", каза той.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
1
тия за които пиша ,са по опасни,защото уж действат от името на ЗАКОНА!
|
нерегистриран
22 март 2018, 10:54
0
0
I. без начални данни за образувани изпълнителни дела от 2002г., .а само по преписки №№21938/02г.и 26436/02г. ,публичния изпълнител НАП Враца , без съдебен контрол ,й реално правораздаване по дело въпреки сезиране, й без действията му да са потвърдени ,като законосъобразни от съд , й БЕЗ КОНТРОЛ. ОТ ДРУГ ДЪРЖАВАН ОРГАН , при нулева защита , лишавайки ни от правото да знаем за образувани изпълнителни дела от 2002г., изпраща ,през 2006г. СДИ по чл.221 от ДОПК , което действие всъщност е поставило началото на изпълнителния процес .Но, начислява лихви по ДОПК,от 2002г. до 2006г. в размер на 8 хиляди лева Описва,чрез държавна принуда й променя статуса на недвижим имот-Гараж , - без съдебен контрол и право на обжалване .и защита гарантирано от чл.56 от Конституцията,и ЕСПЧ Заставя ни да платим на окръжните съдилища Враца ,Видин и Монтана самоприсъдени от тях в тяхна полза и сметка на 4%ДТ по чл.-10 ал.-2 от ЗОДВПГ в размер на 16 хиляди лева,.
Но в противоречие на националния закон.сумата от 16 хиляди лева услужливо й без правно основание,и по опорочено изпълнително производство е преведена на ВСС ,без да е страна в правоотношението , без вземането да е съдебно признато ,и без Висшия съдебен съвет да е бил страна в изпълнителното производство ,нито взискател ,нито имащ процесуална легитимация,като такъв по изпълнителните дела .


по изпълнително дело №58/10г.НАП Враца , ,без съдебен контрол и право на обжалване.й защита гарантирано от чл.56 от Конституцията,и ЕСПЧ ,както й в нарушение на внесената промяна в редакцията на чл.9 а от ЗОДОВ за събиране от съдилищата след 2008г. на проста ДТ по искове срещу държавата,й въпреки че размера на ДТ от пропорционална преминава в проста ,след обнародването в Държавен вестник бр.43/2008г
Публичния изпълнител описва и възбранява същият гараж оборудван за офис в и.ц.на Враца , съсобственост , по силата на нотариален акт,на съпругата ми , като вписва възбраната в Агенция и , Служба по вписванията гр.Враца, въпреки ,че съпругата ми е недлъжник по ИД№58/10г.. ,вместо да спре изпълнението в тази му част, тъй като през 2006,07г. е наложил възбрана на същият гараж , заради самоприсъдени от окръжните съдилища Враца ,Видин и Монтана в своя полза и сметка на 4%ДТ по чл.10 ал.2 от ЗОДВПГ. .Възбраняването на гаража , е станало БЕЗ ЗНАНИЕ от страната й на третият съсобственик община Враца и държавата ,върху чиято терен е построен .
В противоречие с националния закон през 2010г.сумата от 2800лв.е събрана принудително, . без да е било налице разрешение от съд ,, ,й по вече недействителен и стар закон. ,в противоречи на действащия през 2010г. националния закон.Сумата от 2800 хиляди лева услужливо й без правно основание,и по опорочено изпълнително производство е преведена на ВСС , ,без да е страна в правоотношението , без вземането да е съдебно признато ,и без ВСС да е бил страна в изпълнителното производство ,нито взискател ,нито имащ процесуална легитимация,като такъв по изпълнително дело №58/2010г. .

ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно