В държавните "джендър-неутрални" детски градини в Швеция принуждават момченцата да готвят и танцуват, а момиченцата да крещят "Не!"

Нещо беше сбъркано с "Пингвините", постъпващите 1 и 2-годишни дечица в детската градина в гористо предградие на Стокхолм, пише американското издание The New York Times.

Момченцата викаха и се удряха, а момиченцата повдигаха рамене и плачеха, за да бъдат вдигнати от родителите си. С други думи, дечицата се бяха разделили според традиционните полови линии. А тук това не е добре прието. 

Преподавателите веднага изхвърлиха от стаята всички детски колички и куклички. Те веднага сложиха момчетата да отговарят за детската кухня за игра и накараха момичетата да се упражняват да крещят "Не!" След това решиха да започнат истинско разследване, поставяйки видео камери из цялата класна стая.

Науката може и все още да е разделена за това дали половите разлики се коренят в биологията или културата, но държавно финансираните детски градини в Швеция правят, каквото могат, за да ги деконструират. В националната стратегия за предучилищно образование се нарежда учителите да поемат ролята на социални инженери и се изисква от тях да "противодействат на традиционните полови роли и полови поведения".

В Швеция има инструкции за преподавателите да не се отзовават за своите подопечни дечица по полов признак – вместо "момчета и момичета", те казват "приятели" или викат децата по име. Игрите са организирани така, че да предотвратят разделянето на децата по полове. През 2012 година шведското правителство дори въвежда "джендър-неутралното" местоимение "hen", което бързо е абсорбирано от шведската "мейнстрийм" култура и в момента се радва на широка употреба. Според лингвистите, това не се е случвало никога в никоя друга страна.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
3
Ужас
|
нерегистриран
26 март 2018, 14:57
4
-2
А какви прекрасни неща съграждаха другарите Сталин, Димитров, Червенков и Живков - ГУЛАГ, концлагерите в Белене и Скравена - истински училища за българския народ, в които да се научи да живее в държава, оградени с телени мрежи и картечници, стрелящи по всеки опитал се да избяга от един такъв рай.
2
***
|
нерегистриран
26 март 2018, 09:39
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
1
|
нерегистриран
26 март 2018, 08:13
4
0
Добавете и ,че децата са задължавани да говорят за себе си като за "то", момченцата са приучавани да ходят до тоалетната седнали, като са насърчавани да носят и полички-поне един път седмично-с цел преодоляване на предрасъдъците.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно