Разследват веганка, възхваляваща убийството на месар при атентата в Треб

Разследване за възхвала на тероризма бе започнато във Франция, след като веганка публикува в социалните мрежи оскърбителен текст за месар, убит при петъчното джихадистко нападение в Южна Франция, предаде Франс прес. Един от убитите от джихадиста Радуан Лакдим е Кристиан Медве, главният месар на супермаркета в Треб, в който бяха взети заложници.

Три дни след кървавата драма полицията е забелязала следното съобщение: "И какво, шокирани сте, че един убиец е убит от терорист? Аз пък не, не му съчувствам и грам. Все пак има справедливост", съобщи съдебен източник. Съобщението предизвикало бурни реакции и било изтрито от авторката, веганка активистка, защитничка на правата на животните, посочи съдебният източник.

Бивш кандидат за депутат на име Стефан Пусие бе осъден вчера на една година условно лишаване от свобода за възхвала на тероризма от съд в Нормандия. Той е публикувал три туита, в които се радва заради смъртта на подполковник Арно Белтрам, който се размени със жена, държана за заложник от джихадиста в супермаркета в Треб и по-късно почина от раните си.

Утре в департамента Од ще бъдат погребенията на четирите жертви на терористичния акт.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
1
112
|
нерегистриран
29 март 2018, 15:55
0
0
Мдааам, липсата на месо е довела до освирепяване - буквално и преносно...
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно