Баща осъди Фонда за лечение на деца

Баща осъди Фонда за лечение на деца, защото на сина му неправомерно е отказана операция във Виена. Заради това се наложило да търси помощ от дарители. А докато бащата води дела, детето вече е навършило 18 години и не може повече да разчита на помощ от фонда.  Петър има детска церебрална парализа. Благодарение на рехабилитацията операция на крака му се наложила чак когато бил на 16 години. "Стъпвах буквално на кутрето си. Толкова се беше деформирал, завъртял, че аз разчитах почти изцяло на десния си крак", спомня си той.

Семейството потърсило фонда. Но им отказали лечение в чужбина, защото операцията може да бъде направена и в България. След отказа семейството прави дарителска кампания и Петър успява да замине за операция. Две години по-късно съдът се произнася, че отказът е бил неправомерен. От фонда уточниха, че причината за това не е отказът сам по себе си, а пропуски в документите. 

Справка в съда показва, че през последните две години от 30 дела само в 2 случая не са отменени решенията на фонда През следващите месеци Петър ще има нужда от около 14 хиляди лева, защото трябва да му се махнат поставените импланти. Надяват се на помощ от държавата, но и отново разчитат на дарители.  

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно