Адв. Стефан Гугушев:
Екипът е успешен, ако фирмата е успешна
Никога не сме загубили дори и един клиент - вярвам, че това е най-голямото признание, което можем да получим, казва управляващият партньор на носителя на приза "Адвокатска кантора на годината"
Екипът е успешен, ако фирмата е успешна

Екипът на Адвокатско дружество "Гугушев и партньори"

На тържествена церемония на 25-ти април "Правен свят" и Международен правен център (ILAC) отличиха за десети път изявени представители на юридическата професия у нас. Гласуването определи за носител на приза "Адвокатска кантора на година" –"Гугушев и партньори", които се конкурираха с Адвокатско дружество "Камбуров и съдружници", Адвокатско дружество "Захариев и Методиев" и Delloiite Legal. Предлагаме ви интервю с адв. Стефан Гугушев.

От колко време съществува кантората и как се развива през годините?

Адвокатска кантора "Гугушев и партньори" беше създадена през 2006 г. в София, България. Работейки усърдно и последователно на пазара на правни услуги вече над 10 години, нашата компания се превърна в един от лидерите в тази област не само в България, но и в региона на Югоизточна Европа. В момента сме сред най-големите адвокатски кантори у нас и всяка година увеличаваме както екипа и проектите, над които работим, така и финансовите си резултати.

Какво смятате, че допринесе за вашата номинация?

Най-важните фактори в процеса на развитие на компанията, които спомогнаха да стигнем дотук, са много семпли: сплотения и отдаден на работата си екип, който успешно сме формирали през годините, лоялните ни клиенти и надеждните партньори от цял свят.

Към кого искате да изкажете благодарност?

Ако трябва да изкажем своята благодарност към някого, то със сигурност това ще са именно тези хора - нашият екип, клиенти и партньори. Разбира се, за получаването на наградата, бихме искали да благодарим и на хората, които я предоставят, а именно "Правен свят". Хубаво е да си най-добрият, но трябва да има някой, който да измери и да припознае това постижение.

Къде според вас е връзката между екипната работа и постигнатите резултати?

Връзката е буквално на всички нива. Отново ще повторя, че главната причината да спечелим за втори път наградата за най-добра адвокатска кантора в България е страхотният колектив, който имаме. Всеки член на екипа в Адвокатско дружество "Гугушев и партньори" е важен - партньорите, сътрудниците, техническите и административните служители и, разбира се, така наречените от мен "rising starts" - младшите сътрудници и стажантите.

Какво намирате за важно, за да оцените един екип от юристи като успешен?

Екипът е успешен, ако фирмата е успешна. Докато сме способни да имаме добавена стойност за нашите клиенти и да увеличаваме броя на проектите всяка година, ще можем да твърдим, че нашият екип е успешен. В тази връзка искам да отбележа, че за толкова години, ние никога не сме загубили дори и един клиент - вярвам, че това е най-голямото признание, което можем да получим.

Конкурсът "Юрист на годината" се провежда за 10-та поредна година. Как оценявате тази награда, получена непосредствено след юбилея на кантората?

За мен е голяма чест и удоволствие да получим този приз именно на 10-годишнината от създаването на наградите. Този факт ни дава усещане не само на удовлетворение, но и признание за цялата работа, която сме свършили през годините.

Как си представяте бъдещото развитие на компанията след 5 години? А след още 10?

Наскоро стартирахме кампания за ребрандиране на нашата компания. Като част от нея инициирахме вътрешна дискусия на тема какво трябва да бъде основното послание към нашите клиенти. Всички ние се съгласихме то да е следното: "Over a decade of excellence". Пожелаваме си да запазим това отлично представяне, не само за следващите 5-10 години, а и за следващите 100.

Какво бихте пожелали на останалите отличени в тазгодишната церемония?

Искам да поздравя всички останали номинирани колеги и да кажа, че сме сред най-добрите, защото се конкурираме с най-добрите. Така че пожелавам на нашите колеги да продължават да бъдат такива добри професионалисти.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.