Обновена  18 май 19:22
Обрат
Братът на Йоан Матев отказа да свидетелства за убийството на Георги Игнатов
Задържаният за убийството в "Борисовата градина" излиза от ареста, ще се оперира
Братът на Йоан Матев отказа да свидетелства за убийството на Георги Игнатов

Марсел Матев, брат на Йоан Матев, който е обвиняем за убийството на Георги Игнатов в Борисовата градина през лятото на 2015 година, отказа да свидетелства в съда, съобщи Канал 3.

Братът на Йоан Матев има законово право да не дава показания по делото, тъй като е в близки родствени отношения с подсъдимия. Той отказа да отговори пред медиите защо не иска да потвърди онова, което разказа миналия февруари пред разследващите, ден преди Йоан Матев да бъде задържан за убийството, предава БНР.

Марсел Матев бе първият призован на днешното заседание, именно той отведе разследващите до ножа, с който е извършено убийството. Според обвинението Йоан признал за убийството пред по-малкия си брат Марсел още около 12 ч. на 2 юни 2015 г.

Двамата братя играели тенис на стадион "Васил Левски" всеки ден от 10 до 12 ч. и следобед. На 2 юни обаче Йоан не отишъл с брат си на кортовете, защото искал да се "помотае". В края на тренировката около 12 ч. позвънил на Марсел и му казал, че е в района, но не казал защо е там. След разговора Марсел влязъл в съблекалнята да се къпе. Минута по-късно при него дошъл Йоан и го извикал настрани. Казал му, че "станала грешка".

"Исках да му взема парите, но случайно го намушках с нож", признал той пред Марсел. После казал, че изхвърлил ножа в шахта, а дрехата си - в кофа до албанското посолство.

Днешното заседание продължи с още разпити на свидетели, сред които и първоначално заподозрения за убийството на Георги – десетокласникът Марио Тодоров, който бил съученик на гаджето на убития - той обясни пред съда, че в края на май 2015 г. качил в социална мрежа снимка, на която били заедно с Лора.

Приятелката на Георги - Лора разказала на Марио, че приятелят й изревнувал и че дори се скарали заради фотоса. Момичето помолило Марио да пише на Георги и да му обясни, че са само приятели. На 1 юни 2015 г., ден преди Георги да бъде убит, Марио му писал във фейсбук и двамата си разменили обиди, като Георги дори го заплашил с физическа саморазправа.

На следващия ден Марио не бил на училище и станал в 12,50 ч. Разбрал от негов приятел, че Георги е убит. Малко по-късно полицаи задържали Марио на кръстовището на бул. "Патриарх Евтимий" и "Витоша", но малко след това го освободили.

Обвиненият за убийството в Борисовата градина през юни 2015 година Йоан Матев ще излезе за три дни от ареста, за да му се направи операция. Според представените от защитата му медицински Йоан Матев има туморно образувание на лявата подбедрица. 


Съдът прие медицинската експертиза и постанови оперативната интервенция да се извърши в УМБАЛ "Св. Анна". Йоан Матев ще бъде в болницата от 23 до 25 май. 


Съдът разпореди и ако на Матев се налага да продължи престоя си в лечебното заведение, веднага да уведоми за това, съобщи news.bg.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
4
advokat
|
нерегистриран
21 май 2018, 10:31
1
-1
Ще избяга! 3 дни са напълно достатъчни за да се скрие.
3
Адвокат
|
нерегистриран
19 май 2018, 10:26
9
-1
Каква изненада!
2
Наминаващ оперативен !
|
нерегистриран
19 май 2018, 10:18
13
0
Ако в допотопната, анти-дигитална и архаична система за събиране на доказателства в РБ, някой е проявил творчество и е работил в перспектива, това че брата е отказал да дава показания не би следвало да е толкова фатално.
1
ПС
|
нерегистриран
18 май 2018, 20:40
6
-2
откъде знаете защо не искал да разговаря с медиите, да не би само на вас да е казал!!!
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно