Орбан встъпи в длъжност и призова за укрепване на границите

Унгарският премиер Виктор Орбан встъпи в длъжност за трети мандат и използва случая да призове за укрепване на границите, за да бъдат спирани мигрантите, предаде Асошиейтед прес. Орбан заяви, че страната трябва да подсили защитните си съоръжения, за да се справи с "десетките милиони", както се изрази, мигранти, насочили се към Западна Европа.

Той остава на премиерския пост, след като неговата партия ФИДЕС в коалиция с по-малка политическа формация спечели парламентарните избори през април. Коалицията получи 133 от общо 199-те места в парламента - мнозинство, което й дава възможност без проблем да внася поправки в конституцията. Министър-председателят отбеляза, че "икономическият център на тежестта на Европа"се измества на изток. През 1990 г. "Европа беше нашето бъдеще, а сега ние сме бъдещето на Европа", каза Орбан.

Унгарският премиер обвини американския милиардер от унгарски произход Джордж Сорос, че помагайки на мигранти да влязат в Европа, разпалва антисемитизъм, съобщи агенция Блумбърг, цитирана от ТАСС. В писмо до президента на Световния еврейски конгрес Орбан е заявил, че Сорос и финансираните от него неправителствени организации в Унгария "носят отговорност за засилването на антисемитизма в Европа".

Във вторник фондация "Отворено общество"на Сорос обяви, че преустановява дейността си в Унгария, тъй като кабинетът готви ограничения за неправителствените организации със законопроект, наречен неофициално "Да спрем Сорос". Унгарското правителство смята, че Сорос налива пари в дейността на компании, които помагат на незаконни мигранти да стигнат до страните от ЕС. След влизането в сила на закона властите ще могат да гонят от страната за незаконна дейност чуждестранни сътрудници на такива компании, ако те не официално не информират държавните служби за работата си.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно