Иракският мигрант, заподозрян в убийството на германска тийнейджърка, е екстрадиран в Германия

Германският министър на вътрешните работи Хорст Зеехофер потвърди, че иракският кюрд, заподозрян в убийството на германска тийнейджърка и избягал в родината си, за да избегне арест, е екстрадиран в Германия, предаде ДПА. 

"Радвам се, че този заподозрян извършител, издирван от германските съдебни власти, е върнат в Германия", заяви Зеехофер, след като самолетът от Ербил кацна във Франкфурт. Беше обявено, че 20-годишният мъж ще бъде разпитан от полицията в провинция Хесен.

По-рано германският канцлер Ангела Меркел осъди, по думите й, отвратителното убийство. "Неизмеримото страдание, на което са подложени семейството и жертвата, трогна всички, включително мен", каза тя в кулоарите на срещата на върха на Г-7 в Ла Малбе, Канада.

Заподозреният за убийството на 14-годишното момиче е подал молба за убежище в Германия, която е била отхвърлена. Екстрадирането му обаче било забавено и той междувременно убил тийнейджърката, преди да избяга от Германия в Ирак заедно със семейството си с фалшиви паспорти.

Случаят бе използван от антиимигрантската партия "Алтернатива за Германия" и други, за да разкритикуват отново политиката на отворени врати на Меркел, която през 2015 г. прие над 1 милион мигранти в Германия.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно