Банда наши цигани въртяла мрежа за просяци в Тулуза

Единайсет цигани – български граждани, са задържани във френския град Тулуза като организатори на мрежа запросяци, съобщиха от местната полиция, предаде Франс прес.

Групата от осем мъже и три жени е от 5 ромски клана в Плевенско. Всички те ще бъдат съдени за трафик на хора с цел трудова експлоатация и пране на пари, като за тези престъпления могат да получат до 20 години затвор.

Разследването на бандата започнало през май 2017 г., когато българин се оплакал на полицаи в Тулуза, че циганите са го довели във Франция с обещание да му дадат работа, а после са му взели документите и го карат да проси по кръстовищата в града. Постепенно криминалистите установили 31 подобни случая, като и че просяците живеят в тежки условия и дори биват измъчвани от циганите, ако не изкарат достатъчно пари. В дъждовни дни "нормата" била от 30 евро, а на оживените кръстовища при хубаво време стигала и до 400 евро.

От България били довеждани за просяци малоумни и недъгави хора, някои от които дори не разбирали какво им се случва. При неподчинение били налагани наказания – един бил прегазен от кола, друг бил вързан за дърво и останал така цяла нощ, трети бил наръган с нож, а четвърти – прострелян с пистолет. Някои били препродавани на други господари така, както сводниците си препродават проститутки.

Полицията е проследила парични потоци към България и така идентифицирала повечето цигани от мрежата. Установени са 31 просяци, сред които една жена седемгодишно момче. Всички те били пратени в социални домове във Франция. Те желаели да се върнат в България и в момента се организира транспорта им.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно