Военно окръжна прокуратура – Пловдив разследва злополуката в авиобаза "Крумово"- Пловдив
Причината за инцидента не е установена до момента, като най- вероятно е от техническо естество
Военно окръжна прокуратура – Пловдив разследва злополуката в авиобаза

Във връзка с инцидента с военния хеликоптер, Пловдивска военно-окръжна прокуратура е образувала досъдебно производство  при условията на неотложност, съобщават от обвинението. Местопроизшествието е посетено незабавно от трима прокурори от Военно окръжна прокуратура – Пловдив, които са започнали разследване, бил е извършен първоначалния оглед и свързаните с него действия. Днес престоят още огледи от разследващи и експерти,  разпити на свидетели и събиране на писмени доказателства.  

 До момента  е установено, че  около 20,30 часа на 11 юни, при извършване на планов тренировъчен полет, военен хеликоптер  Ми-17 е аварирал и е паднал от 20 метра в района на авиобаза Крумово. На място са загинали двамата пилотиращи офицери -  капитан Пламен Пантелеев и капитан Стоян Неделчев, а третият член на екипажа - бордния механик офицерски кандидат Алексей Каменов, е бил приет в болница в тежко състояние с няколко фрактури, но без опасност за живота.

Причината за инцидента не е установена до момента, като най- вероятна такава за авиозлополуката е от техническо естество. Няма данни за човешка грешка. Разследването се провежда  интензивно, след събиране на необходимия обем доказателствен материал, ще бъдат назначени съответните технически експертизи.     

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно