Образуваха поредна дисциплинарка срещу следовател към СГП

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) образува поредно дисциплинарно производство срещу следовател към следствения отдел на Софийска градска прокуратура

На основание чл. 316, ал. 1 от ЗСВ днес бе образувано дисциплинарно производство за налагане на дисциплинарно наказание на Стефи Кирилова Гълъбова – следовател в Следствения отдел на Софийска градска прокуратура.

Прокурорската колегия, на основание чл. 316, ал. 2 от ЗСВ избра чрез жребий дисциплинарен състав: Калина Чапкънова - председател и докладчик,  Гергана Мутафова и Пламен Найденов.

Дисциплинарното производство е образувано по предложение от Емилия Русинова – административен ръководител и градски прокурор на Софийска градска прокуратура.

Междувременно днес прокурорската колегия прие за сведение и заповед на Емилия Русинова за обръщане на внимание на Искра Николова Георгиева – следовател в Следствения отдел на Софийска градска прокуратура. Заповедта се прилага към кадровото досие на следователя, като в случай на оспорването ѝ административният ръководител следва да уведоми Прокурорската колегия за влязлото в сила съдебно решение и да изпрати препис от него за прилагане към кадровото досие на прокурора.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно