Заради бягството на Владимир Пелов и Радослав Колев
Зам.-директорът на Софийския затвор е уволнен
Засега 14 служители на затвора са наказани с порицание, съобщи зам.- министър на правосъдието проф. Николай Проданов
Зам.-директорът на Софийския затвор е уволнен

Проф. Николай Проданов - зам.- министър на правосъдието

Зам.-директорът на Софийския затвор Анатоли Борисов е вече уволнен от поста си, съобщи проф. Николай Проданов - зам.- министър на правосъдието - и уточни, че вчера Цецка Цачева е подписала заповедта за найтежкото дисциплинарно наказание за Борисов, съобщават "24 часа".

То се дължи на дисциплинарни проверки след бягството на Владимир Пелов и Радослав Колев от Софийския затвор. Засега 14 служители на затвора са наказани с порицание, но по думите на Проданов уволнение ще има и за един от тях - надзирател, който от страх не е успял да спре бегълците.

"Чистачката Христина Александрова продължава да си работи в затвора", отвърна шеговито Проданов на въпрос какво се случва с нея, която бе обявена за герой заради смелостта си да подгони Пелов и Колев.

Зам.-министърът на правосъдието беше в затворническото общежитие в Кремиковци, където се проведе турнир по бокс между затворници от цялата страна под девиза "С ръкавица срещу наркотиците и агресията".

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
3
Уволнен
|
нерегистриран
15 юни 2018, 20:22
1
0
или преместен на друга работа...
2
Мишо Бирата
|
нерегистриран
15 юни 2018, 18:54
2
0
И сега като го уволниха, работата ще се оправи хептен. Групировката за идиотско развитие е опасна за България. Тези освен ,че са некадърни но и прости ,неуки и утеснени в мозъка. Скандал след скандал и провал след провал. И тази с престъпния дядо , дето ронеше лицемерни сълзи, хич да не си мисли,че ще стане конст. съдия.Някои други напористи също ,хич да не се надяват. Да тръгват да търсят оня другия затворник, щото не се знае той кого ще претрепе. Освен това да търсят и ония над 1000 тигри дето не са още в клетката. За какво получават заплати и дебелеят ?
1
|
нерегистриран
15 юни 2018, 09:52
4
-1
А не трябваше ли да бъдат уволнени истинските виновници: вицепремиерът по правосъдие Екатерина Захариева, правосъдната министърка Цецка Цачева, финансовия министър Владислав Горанов и зам. правосъдния министър отговарящ за затворите Николай Проданов.
Защото това са хората, благодарение на които затворите са практически без жива охрана и без скенери за проверка дали се внася оръжие.
Уволнените веднъж са потърпевши защото благодарение на гореизброените получават мизерни заплати, втори път защото трябвада работят при абсурдни условия заради това, бе броя на надзирателите е далеч от разумния минимум и трети път защото са уволнени, за нещо, което изцяло е станало по вина на други. А въпросните "други" вместо от срам да се скрият в миша дупка, обикалят медиите и показват колко малко багаж имат на горния етаж.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно