Йордан Цонев, заместник-председател на ДПС:
Ще подкрепим вота на недоверие
"Сектор сигурност е най-пробитият сектор в момента", категоричен е депутатът
 Ще подкрепим вота на недоверие

"Ще подкрепим вота на недоверие на БСП срещу правителството за сектор "Сигурност", ние сме опозиционна партия. Искам да подчертая, че ние искахме да внесем вот по тази тема още през декември м.г. Радвам се, че сега БСП узря за идеята на ДПС". Това обяви зам.-председателят на парламентарната група на ДПС Йордан Цонев пред "Нова телевизия".

Както вече е известно от левицата обявиха, че ще внесат вот на недоверие на правителството заради провалите в сектор "Сигурност". Повод за това бяха няколко събития през последните месеци, сред които убийствата на данъчния  служител Иво Стаменов в центъра на София и на бизнесмена от Велико Търново Петър Христов, случаят с влезлите без надлежна проверка в България през летище София пътници и не на последно място скандалното убийство на избягалия от Централния софийски затвор Владимир Пелов.

Според Цонев вот на недоверие може да се внесе и по тема "Здравеопазване".

"Сектор сигурност е най-пробитият сектор. Подкрепяме вота защото сектор сигурност заслужава такъв вот. Впрочем не само сектор сигурност. Вижте какво става в здравната система. Има Плочев, няма Плочев. Европредседателството приключи, но проблемите в България продължават със страшна сила", каза депутатът от ДПС.

Според него България се нуждае от национална програма за реформи.

Цонев коментира и вчерашното изказване на председателя на антикорупционната агенция Пламен Георгиев, че колега му Делян Пеевски е най-проверяваният човек в България.

"За да си плащаш данъците, за да спазваш всичко, което трябва да спазваш, трябва да имаш самият ти познания и да имаш съветници. Не всичко може да знаеш", каза Цонев.

"В коментарите на т.нар. десни имаше мъка. За десните не е важно да има антикорупционни органи и те да работят и да проверяват, за тях е важно тези органи да произвеждат като виновни тези, които те искат да произвеждат като виновни. И тук ви посочвам румънския модел с онази прокуратура.

Ако антикорупционните проверки се извършват от лидера на ДСБ Атанас Атанасов, е няма да повярвам в истинността им. Като знам биографията на Атанасов и добър ден да ми каже, няма да му повярвам", добави Цонев.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
2
|
нерегистриран
18 юни 2018, 10:11
1
0
"ние сме опозиционна партия"

Данчо, как ще сте опозиционна партия бе човек? Нали вашата "Атака" е във властта. Къде после се връщат тези като архонт Бинев и Владо Кузов, които са изпълнили поставените от ДПС задачи в служба на Путин и Ердоган?
1
Мунчо
|
нерегистриран
15 юни 2018, 11:17
2
0
Да Реформи си требат. И то като тези на Петър Велики.

На първо време да обръснем брадите на кьосетата в парламента. После да върнат и рестото от Булгартабак. После ще стигнем и до гномовете. И накрая и до основния спонсор на балканския театър от последния четвърт век - ФАБ.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно