Сестрата на цар Киро иска 450 000 лева за побоя и откраднатото злато

Иск за 450 000 лева предяви към четиримата си нападатели Марийка Илиева - сестра на цар Киро. На толкова оцени тя задигнатото злато от дома й в пловдивското село Йоаким Груево. 71-годишната родственица на ромския бос гледаше в съдебната зала с отвращение крадците, които я пребиха и ограбиха на 27-и срещу 28 май м.г. Два месеца по-късно бяха заловени. На последното заседание бяха заплашени с глоби от 500 лева от съдия Силвия Цанкова.

"Не сме пипали на бабичката златото", викаше Йордан Станчев, сочен за организатор. Той бил далечен роднина на ограбената. Според обвинението в нощта на нападението Йордан не е влизал в дома на Марийка. Той бил отвън в колата и чакал извършителите Марин Петров, Александър Кочев и Александър Данев с плячката. Те били с маски, удряли с юмруци бабата, вързали й ръцете и очите и я проснали на земята.

Първо пребили 46-годишния племенник на Марийка, а след това зашеметили и нея. Започнали да ровят и открили богатствата й в кутии от шоколадови бонбони. Били пълни със златни монети, кехлибарени топчета, синджири с висулки, златна корона с червен камък по средата, гердани, обеци, пръстени. Имало 40 златни английски лири и френски наполеони. Част от заграбеното продали в заложна къща на Десислав Стоянов. В съда той обясни, че го потърсили и му ги предложили.

"Продадоха ми накити, златни монети, но количества не помня. Сумите на всяка от сделките бяха 6-7-8 хиляди лева. Човекът, който ми ги предложи, обясни, че му трябват пари за покупка на автомобил. Монетите бяха с много висок карат - 21,65", каза купувачът. Попитан може ли да разпознае някой от подсъдимите, той отвърна че е минало много време и не помни.

Никой от четиримата не се признава за виновен. На този етап има само косвени доказателства. Самата баба Марийка също не може да ги разпознае, тъй като те били с маски. Делото продължава с разпит на свидетели на 13 септември.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно