Всички знаели за ортаците политици на Митьо Очите

Всички в Бургас и по самите партии са знаели за политическите ортаци на Митьо Очите от години, но са си траели. В събота призори Димитър Желязков бе задържан от турската полиция в истанбулския хотел "Рамада" в стаята на общинския съветник на БСП Бенчо Бенчев и в компанията на бившия депутат от ДПС Несрин Узун. Бенчев е съдружник във фирмата "Аркус сигурност" - единствения официален източник на доходи на Желязков, който се води консултант в нея. БСП се разграничи от Бенчев и поиска оставката му от общинския съвет на Бургас.

Това не е първият скандал с Бенчев. Преди година той бе забелязан с Ролс-Ройс, което не се връзва с политическото представителство на най-голямата лява партия у нас. Тогава имаше много думи, Нинова бе разгневена, но това не попречи той да продължи да заема постовете си въпреки демонстрираното необяснимо богатство.

Това впрочем се отнася и за Узун, който след края на мандата си буквално за дни израсна до най-голям земеделец в района на Бургас. Данните за съдружието са от публични регистри и партийните ръководства са били длъжни да знаят и да имат някаква реакция. Узун често пътувал с Бенчо Бенчев и му бил преводач. Двамата имат и плантация за киви.

Освен прословутия Ролс-Ройс Бенчев имал замък и много други имоти. Прокуратурата обяви, че смята да го обвини в пране на парите на Очите от наркоразпространение.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно