Съдът остави Пейко Янков в ареста, въпреки липсата на доказателства, че е бил от групата на Очите
Несебърският общинар изнудвал съдружници да се откажат от дяловете си в обща фирма
Съдът остави Пейко Янков в ареста, въпреки липсата на доказателства, че е бил от групата на Очите

Пейко Янков с запознава с материалите по делото, снимка: в-к "24 часа"

Специализираният наказателен съд остави в ареста общинския съветник от Несебър Пейко Янков по обвинението, че е изнудвал свои съдружници да се откажат от дяловете си в общата им фирма "Хермес груп". На този етап обаче магистратите не откриха достатъчно доказателства за обосновано предположение, че той е бил член на организираната престъпна група на Димитър Желязков-Митьо Очите. Няма доказателства, че има съпричастност и към палежа на казино.

Янков е изпълнявал указания на Димитър Желязков - Очите, обясни пред медиите прокурор Детелина Ганчева преди заседанието за определяне на мярка на обвиняемия. Янков бе обявен за издирване след акцията от 1 август срещу групата на Митьо Очите, занимавала се с рекет, палежи и наркоразпространение. На 13 август несебърският общинар се яви доброволно с адвоката си в ГДБОП и беше задържан.

Прокурорът обясни още, че срещу Янков има три обвинения - за изнудване, участие в престъпна група и умишлен палеж. Ганчева допълни, че има множество показания на явни свидетели срещу Янков. Както и изготвени пожаротехнически и ДНК експертизи. По думите й пет месеца са били използвани СРС-та срещу групата. Разследването е траело две години, като прокурорът обясни, че е преценка на разследващите кога и колко да подслушват.

Според адвоката на Янков Росен Кожухаров той не се е укривал. По думите му неговият подзащитен е бил призован като свидетел, а не като обвиняем. Според него Янков и Митьо Очите се познават. Адвокатът нямал информация какво е правил Янков от 1 август до 13 август.

Решението подлежи на обжалване. 

 

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно