300 лв. глоба за австрийски турист, който удари камериерка в хотел на "Златни пясъци"

33-годишен турист от Австрия изкара едно денонощие в ареста на Пето РПУ, след като се развилня в хотел на "Златни пясъци", в който е отседнал и нокаутира камериерка.

Инцидентът станал около 10 часа. Въпреки ранния час туристът бил видимо неадекватен. Той вдигнал панаир в коридора на хотела, крещял по персонала, бил агресивен и в крайна сметка ударил плесник на една от камериерките и я съборил. Още преди да удари служителката, от администрацията били извикали полиция. Пристигналите на мястото полицаи закопчали агресивния австриец и го отвели в районно.

"Оскърбяваше ме на английски. Казах няма проблем, приключвам ей сега. Тогава той ме удари с юмрук в лицето и буквално излетях на земята, толкова силен беше удара", разказва камериерката Оксана Софронева от Украйна, която от два месеца е у нас. Не може да каже дали австриецът е бил пиян, очите му обаче били изцъклени.

Ден след инцидента районния съд във Варна налага глоба от 300 лева на австриеца. "Не ми се извини. В залата каза, че го боляла главата и не знае защо така е постъпил", казва Софрониева.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
2
112
|
нерегистриран
16 август 2018, 09:17
3
0
Някой знае ли онзи швед миналата година за хулиганство ли го ожулиха по 78а или за телесна? Стана ми интересен диференцираният подход на институциите.
1
|
нерегистриран
16 август 2018, 07:52
2
0
Ако в Германия българин удари камериерка в хотел поне 2 години няма да излезе от затвора.


В добавка-защо няма тв предавания, статии, фейсбук изявления на тема австрийската народопсихология. Всичко това се случи когато турчин с български паспорт удари жена в метрото на Берлин. То тогава последваха тв предавания, дискусии по медиите, статии, заклеймявайния, пълна помия против България, все едно държавата и ние отговаряме за това, какво е направил гаджалът.
Защо сега няма никаква реакция срещу австрийите, защо няма обобщения за австрийската народопсихология.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно