По-малко от година след обявяването на присъдата
Янко Попов от "Килърите" иска да бъде освободен
Състав на СГС ще разгледа молбата следващата седмица
Янко Попов от

Янко Попов-Туцо, снимка:БГНЕС

Молба за условно предсрочно освободаване от затвора е подал Янко Попов-Туцо, осъден на 10 години "лишаване от свобода" за участие в престъпната група за мокри поръчки, известна като "Килърите", съобщиха от Софийски градски съд (СГС).

Това се случва по-малко от една година след като Върховният касационен съд (ВКС) произнесе окончателните присъди на Попов и още трима от бандата.

От пресцентъра на СГС уточняват, че Туцо е изтърпял повече от половината от наложеното му наказание, като в случая от присъдата му се приспада времето, което той е прекарал в предварителния арест. Така на 22 август (сряда) 15-ти състав на съда ще разгледа молбата му и ще се произнесе за свободата му.

На 1 декември м.г. ВКС потвърди наказанието от 10 години "лишаване от свобода" на Попов, наложено по-рано от Варненския апелативен съд, който измени и намали със 7 години първоинстанционната присъда от 17 години затвор. Според върховните магистрати Янко Попов е виновен в това, че в съучастие като помагач с Георги Вълев, Петър Стоянов, Васил Костов, Георги Георгиев, Райчо Стойнев и Владимир Филев умишлено е улеснил Владимир Филев да умъртви шуменския бизнесмен Румен Рачев. От ВКС обаче сметнаха, че Попов не е направил това с користна цел, поради което определиха за правилна не първоинстанционната, а въззивната присъда.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
1
|
нерегистриран
17 август 2018, 09:32
1
-2
а ,как иначе й по кои път ДЪРЖАВАТА ще си върне ограбеното през "прехода"от политическите мутри и техните приближени,само питам???
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно