Протестър крещя в лицата на полицаи пред общината: "Айде, отваряй бе"

"Айде, отваряй бе, искам да вляза. Трябва да стоя на опашка и да чакам ли, бе? Отвори вратата!" – това крещеше в лицата на полицаите облечен в черно човек, който бе арестуван по време на протеста пред сградата на Столична община.

Мъжът, във видимо нетрезво състояние, заедно с още няколко протестиращи, се опитаха да нахлуят в сградата, но действията им бяха възпрепятствани от полицията. С груби реплики, крещейки в лицата им, човекът, облечен в черно кожено яке, се опитваше да провокира униформените, но те запазиха спокойствие. В крайна сметка, за нарушаване на обществения ред, агресивният протестър бе задържан и отнесен на ръце в полицейски автомобил.

Около 200 протестъри, сред които и Галя Прокопиева, се събраха пред общината, за да искат оставката на кмета Йорданка Фандъкова, но акцията им премина в безредици. Част от присъстващите разбиха огражденията, поставени заради течащия ремонт около църквата "Света София".

Протестът е във връзка с ремонта на ул. "Граф Игнатиев" в столицата и на прилежащата градинка пред църквата "Свети Седмочисленици". Според протестиращите и двата ремонта са извършени некачествено и без зачитане на околната градска среда.

От общината призоваха да се изчака крайният резултат и едва тогава да се правят заключения, като категорично обявиха, че реализацията на проекта не е завършена.

 

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно