Обновена  10 окт 16:43
Президентът на държавната служба за криминално разследване в Германия за задържането на убиеца на Виктория Маринова:
Това е отличен пример колко добро може да е сътрудничеството между агенциите за транснационална сигурност в Европа
Главната прокуратура в Целе ще преразгледа условието за връщане на заподозрения у нас и ще поиска задържането му от Върховния районен съд
Това е отличен пример колко добро може да е сътрудничеството между агенциите за транснационална сигурност в Европа

Главната прокуратура в немския град Целе, която е поела казуса с убитата българска журналистка, потвърди, че 21-годишният Северин Красимиров е задържан за убийството на Виктория Маринова в Германия, предаде "Монитор". От там съобщиха, че при съвместна акция на държавната служба за криминално разследване и прокуратурата в града, българският гражданин е бил издирен и проследен, след което е задържан.

"Това е голям успех за нашите разследващи", заяви президентът на държавната служба за криминално разследване Фредо де Врис.

"За пореден път европейската заповед за арест се доказа като ефективно сътрудничество между европейските съдебни и полицейски органи", допълни ръководителят на отдела за правна помощ към главния прокурор на Целе Кристиян Щирхолд.

"След като получихме съответната информация от българските служби за сигурност, нашите следователи и специалните ни части свършиха чудесна работа за много кратко време и в крайна сметка акцията приключи успешно. Въпреки тежкия случай, който се разследва, това е отличен пример колко добро може да е сътрудничеството между агенциите за транснационална сигурност в Европа. Имайте предвид, че от първия контакт до ареста са изминали само няколко часа", заяви още де Врис.

Главният прокурор на Целе, който отговаря и за делата по екстрадиция, ще води досъдебното производство в Германия, допълват още от немската прокуратура. От там посочват, че страната е участвала в издирването на убиеца на Виктория от самото начало, а прокуратурата в България вече е поискала чрез европейска заповед за арест екстрадиране на заподозрения. Главната прокуратура в Целе ще преразгледа условието за връщането му у нас и ще поиска задържането му от Върховния районен съд, който отговаря за тези процедури. В Германия разследващите обявиха, че също ще дадат пресконференция по случая. По информация на в-к "24 часа" немският съд трябва да реши още този четвъртък дали има достатъчно основания за екстрадирането на Красимиров в България. Ако то бъде одобрено, той ще се върне у нас до дни.

Междувременно от Българската федерация по бокс уточниха във връзка с появилите се информации, че задържаният Северин Красимиров е тренирал бокс, че състезател с такова име никога не е бил картотекиран в един от трите местни клуба - "Русе", "Локомотив" (Русе) и "Дунав" (Русе) и никога не е вземал участие в първенства и турнири, организирани от Българска федерация по бокс.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
2
+-
|
нерегистриран
10 октомври 2018, 20:36
0
0
До коментар [#1] от "Имайте предвид, че от първия контакт до ареста са изминали само няколко часа":
Вероятно, защото издирваният не се е криел.

Този коментар е добър пример за довършен опит за хейт.
Надявам се, че няма съучастници.
1
Имайте предвид, че от първия контакт до ареста са изминали само няколко часа
|
нерегистриран
10 октомври 2018, 18:31
1
-2
Вероятно, защото издирваният не се е криел.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно