Съдийската колегия реши единодушно
Кандидатът за член на ВСС Калин Баталски е новият председател на ОС-Перник
Изключително съм щастлива, че в системата работят такива достойни магистрати, заяви Цветинка Пашкунова при обсъждането на кандидатурата му
Кандидатът за член на ВСС Калин Баталски е новият председател на ОС-Перник

Калин Баталски, снимка:ВСС

Новият председател на Окръжен съд – Перник е Калин Баталски, който бе кандидат за член на настоящия състав на Висшия съдебен съвет (ВСС), а към момента е съдия в Окръжен съд – Кюстендил. Това реши единодушно Съдийската колегия на кадровия орган.

"Там съм положил съдийската си клетва. Между мен и колегите ми има висока степен на взаимно доверие. Израз на това доверие е и предложението, което ми направиха колегите миналата година – да стана член на ВСС. Колективът е много важен за постигането на успех", заяви Баталски в началото на изслушването си.

Според него една от най-важните задачи на административния ръководител е да направи така, че колективът да идва на работа с усмивка и настроение. Баталски благодари на настоящия председател на съда за усилията, които полага, за да върви работата отлично.

"Смятам, че Окръжен съд-Перник е един добре работещ съд. Всичко в концепцията ми е насочено към доизграждането на това, което вече е изградено. Не предвиждам някакви революционни промени", заяви Баталски.

Съдът разполага със 17 съдийски щата и 27 за съдебни служители. Натовареността е на границата между ниската и средната, заяви кандидатът и поясни, че към момента кадровата обезпеченост там не представлява съществен проблем. "Смятам, че актовете на колегите са на високо ниво. Голяма част от тях се потвърждават или не стигат до касационно разглеждане. Известен проблем има със забавянето на дела, но тенденцията е по намаляване на тази бройка", отчете Баталски и  постави акцент на нуждата от повишаване на квалификацията на служителите в съда, чрез постоянни обучения.

Олга Керелска заяви, че е впечатлена от задълбочеността и конретиката в концепцията на Баталски и го попита за визията му за управленски екип. Кандидатът отговори, че все още не е водил разговори с никой от колегите си, тъй като все още не е избран.

Атанаска Дишева го попита дали смята, че способите за измерване на натовареността към момента са адекватни. Баталски отвърна, че системата за измерване на натовареността на съдиите е необходима, но трябва да почива на обективни критерии, изчистени от субективизъм, тъй като на база тази информация се взимат важни управленски решение. "Затова смятам, че в момента системата, която се използва, не дава обективна информация, заради липсата на обективни и реални критерии. Не мога да кажа накъде трябва да се тръгне в момента", заяви Баталски.

Боряна Димитрова обяви, че "без грам съмнение" ще се довери на съдия Баталски. "Днес той пред нас предложи не само решаване на проблеми, но има познания и памет за административното развитие на съдилищата и той го доказа", заяви тя и допълни, че за нея е било удоволствие да чуе мнението му по важни за съдебната система въпроси. Цветинка Пашкунова се солидаризира с мнението й и заяви, че е напълно убедена в професионалните и нравствените му качества. "Изключително съм щастлива, че в системата работят такива достойни магистрати", заяви Пашкунова, подкрепена от Георги Чолаков и Даниела Марчева.

Междувременно съдебните кадровици отложиха втория избор на председател, който трябаше да направят днес  - този за РС-Дупница, тъй като се оказа, че нито един от двамата кандидати - Иван Божиков Димитров и Мая Василева Гиздова, съдии в същия орган на съдебната власт, не са изслушани от Общото събрание на съда, както повелява законът. Изслушването на двамата ще се проведе на 6 ноември. 

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
25
Алюзии
|
нерегистриран
15 октомври 2018, 13:18
5
0
СтатуквоТо, БлатоТо, ДецаТа унищожаващи личната движима собственост /джип/ на селските кметове от ГЕРП. С любезното и единодушно овчедушие на ВСС. От Трън та на Глог с новия демократично-бойковистки състав на ВСС. Тури му пепел, както се казва у Граовско.
23
до 22
|
нерегистриран
14 октомври 2018, 01:00
3
0
Наясно ли си за какво кръстовище говориш?
22
До 21
|
нерегистриран
13 октомври 2018, 16:40
8
0
Отговор на момчето от пешеходната пътека на входа на южния парк :

- Една боза от шест... Не, по-добре ми дайте една оранжада!

Изключително батален и издайнически избор за това какъв е новият /стар/ ВСС. Преоблякъл се Илия - пак в тия.
21
Само едно въпросче
|
нерегистриран
13 октомври 2018, 15:10
6
0
Лизко, ко стана с твоето принципно повдигане на правото на образование ли беше или образованието по право май /понеже сме октомври/... единодушно май беше подкрепено, а?
20
Спиридон
|
нерегистриран
12 октомври 2018, 18:58
7
-1
До коментар [#2] от "ОС - ПЕРНИК":
Брилянтен съдия, прекрасен човек, впечатляващо излъчване!!!
хохохохохо Тоя сигурно сам си пише коментарчетата! Дееба гнусягата долна!
19
БИНКО
|
нерегистриран
12 октомври 2018, 18:56
7
-1
До коментар [#10] от "Един от Враца,":
Симпатяга й изключително законно произнасящ се СЪДИЯ, имам впечатление за него,като бивш Председател на РС Радомир,където имам изпълнително дело при ДСИ !!!!!!!!!
Симпатяга? Това някаква шега ли е? Най голямия малоумник...избран!-забележете - ИЗБРАН?!?! Накъде отива света. Това подобие на човек много скоро ще напълни гащурите, но народът е казал: на каквото си постелиш, на това ще легнеш!
18
Отговарящ
|
нерегистриран
12 октомври 2018, 18:14
7
0
Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако искате все пак да го видите, натиснете тук.
 
Тази карикатура ли избрахте??? Ахахахахах. Тоя примат ли ще е председател на ОС Перник? Амин..... Все си мислех, че един човек, кандидатстващ за определе пост би трябвало да отговаря на редица критерии, както професионални, то такива и в човешки план/аспект/, а повярвайте ми, този примитив, може и да е добър съдия, но като човек е кръгла нула! Знаете ли колко семейства е разбил този "впечатляващ красавец"??? Пази боже сляпо да прогледа!
17
ВСС
|
нерегистриран
11 октомври 2018, 20:02
13
-4
Тези постоянно творят само излагации или скандали. Никой свестен няма да се кандидатира. Ще го унижат и ПАК ще си пробутат подлогата, понеже самите те са САМО подлоги. Действително си трябва нова Конституция и да се премахне този слугински и паразитен орган!
16
DDR
|
нерегистриран
11 октомври 2018, 14:26
11
-1
Много тъжна история. И сега като не мож го самоубием като Горския, А? Мишо Мишо. Пийни една биричка за Бог да прости!
15
Един от Перник,
|
нерегистриран
11 октомври 2018, 14:13
10
-3
Ах морето, ах морето, какъв тон за песен само... бургаски вечери, рибарски мрежи, а какъв северен вятър се задава Борянке от северно море със Северин. Едно е правителството, друго - Конституцията и трето - да останем без ВСС /като орган по Конституция/. И после ще се спасявате по единично. Като семейство чието дете е блъснало кметски джип в Трън. Удар върху ГЕРБ. В гърба.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно