80 от 106 кандидати положиха писмен изпит във външния конкурс за районните съдилища
Свободните места са шест – по едно в Провадия, Велинград, Средец, Козлодуй и две в Лом
80 от 106 кандидати положиха писмен изпит във външния конкурс за районните съдилища

Приключи писменият изпит във външния конкурс за районните съдилища в страна, снимка:ВСС

80 от общо 106 допуснати кандидати за заемане на съдийска длъжност в районните съдилища в страната се явиха през изминалата събота (8 декември) на писмен изпит, съобщиха от Висшия съдебен съвет (ВСС). Изпит положиха дипломирани юристи, които обаче са външни за съдебната система.

Общо 109 кандидати подадоха документи за участие в конкурса, като от допуснатите бяха 106. В 9,00 часа, в присъствието на членовете на конкурсната комисия, в аудитория 292 в сградата на Ректората, един от кандидатите изтегли един казус от наказателно-правните науки, един казус от гражданско-правните науки и един тест по право на Европейския съюз и в областта на правата на човека.

Обявените на конкурс длъжности са шест. По едно в районните съдилища в Провадия, Велинград, Средец, Козлодуй и две в Лом

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
1
Е това е вече подигравка!
|
нерегистриран
10 декември 2018, 11:28
14
-4
После пак се чудете защо България оглавява отрицателната световна статистика по демография?! От 19 век дипломата от най-престижния факултет на Алма Матер ти е гаранция за реализация. Професионалната. Днес търговците в образователния храм са изтъргували всичко по ПУЦ-овете. Има си даже нов ПУЦ - НИП. Имаме си от две петилетки управляващ еднокнижник и пазител на държавния печат завършил "по право" РАБФАК. Младите абсолвенти от ЮФ на СУ да си стягат куфарчетата и да ходят да мият чиниите на Тереза Мей след Брекзит! Е, имат шанс и тук - с конски вагон до Лом! Местата в София са заети от правилните йористи.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно