Иванчева, Петрова и Дюлгеров излязоха от ареста

Десислава Иванчева и Биляна Петрова напуснаха ареста на ул. "Майор Векилски" в София с кола на столичното 7-о РУ. От нея те махаха на свои близки, които ги чакаха отпред. Малко по-рано вкъщи беше отведен и соченият за посредник в корупционната сделка бивш кмет на район "Младост" Петко Дюлгеров.

След 8 месеца зад решетките, отстранената кметица на столичния кв. "Младост" и заместничката й, които са подсъдими за искане на подкуп от 500 000 евро, бяха освободени под домашен арест, а полицията ги откара по домовете им. "Още не мога да повярвам. Очаквах, че няма да ме пуснат. Вече три пъти на първа инстанция ме освобождаваха, но на втора ме остяваха в ареста. Нямам угризения, свързани с работата ми. Развълнувана съм, че съм си у дома", заяви пред журналисти Иванчева, след като беше посрещната в блока си от своите съседи с цветя.

"Психически не сме добре, оглупели сме в истинския смисъл. Много е трудно - физически и психически не сме добре. Това е перверзия, прокуратурата да държи толкова да сме затворени. Никога няма да си позволя да наруша домашния арест и да се върна там, където ни малтретираха и унижаваха", коментира Иванчева. "Рано или късно истината ще излезе. Много ще ни е трудно. Това е един свят, който е лъжовен и неистински. Много неща разбутахме, например откраднатите 14 апартамента от времето на Борисов като кмет, пуснахме ги на прокуратурата, разследване няма", допълни тя. 

Иванчева се закани да съди експертите, изготвили експертизите по делото. "Прокуратурата излъга, Гешев (зам.-главният прокурор Иван Гешев - б.р.) каза, че сме броили парите, а г-жа Петрова си ги била сложила в чантата, оказа се, че няма такова нещо. Смаза ме, че може такива хора да не направят правилните експертизи", допълни тя.

Прокуратурата се съгласи двете жени да бъдат пуснати за празниците, но след това смята отново да поиска те да бъдат върнати зад решетките. Така мярката им за неотклонение се променя в по-леката - "домашен арест". Адвокатите им настояваха Иванчева и Петрова да бъдат освободени, тъй като няма опасност да извършат ново престъпление или да се укрият, както и заради влошеното им здравословно състояние. 

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно