В София
Турският вътрешен министър се срещна с премиера, гл.прокурор и българския си колега
За България, както и за ЕС, Турция е стратегически партньор - приятелска съседна държава, съюзник в НАТО и важен партньор в областта на сигурността и обществения ред, подчертал Бойко Борисов
Турският вътрешен министър се срещна с премиера, гл.прокурор и българския си колега

снимка: Правителствена информационна служба

Премиерът Бойко Борисов, главният прокурор Сотир Цацаров и вътрешният министър Младен Маринов проведоха среща с министъра на вътрешните работи на Турция Сюлейман Сойлу, който е на посещение в София. Българската и турската страна са обсъдили сътрудничеството в сферата на сигурността, ограничаване на миграционния натиск, борбата с контрабандата и организираната престъпност. 
 
"За България, както и за ЕС, Турция е стратегически партньор - приятелска съседна държава, съюзник в НАТО и важен партньор в областта на сигурността и обществения ред. Стабилното и устойчиво развитие на двустранните отношения е приоритет на българската политика", заявил министър-председателят, цитиран от правителствения пресцентър. Борисов подчертал, че съвместната работа на двете страни в тази област ще допринесе за укрепването на доверието и ускоряването на информационния обмен.
 
Премиерът посочил още, че страната ни е готова да разшири и активизира контактите с Турция на професионално ниво между отделните структури на двете министерства със сходни функции. "Към момента успешните ни реализации са предимно по линия на наркотрафика и контрабандата на стоки. Бихме искали да развиваме проактивен обмен на информация по всички приоритетни линии", заявил министър-председателят.
 
Турският министър на вътрешните работи Сюлейман Сойлу посочил, че в момента регионът е изправен пред много предизвикателства. Той дал висока оценка на нивото на сътрудничество в областта на сигурността, което България и Турция са изградили.
 
 
Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно