Хиляди излязоха на протест в Унгария срещу новия закон за извънредния труд
Няколко хиляди души излязоха по улиците в цяла Унгария, за да протестират срещу правителството на десния премиер националист Виктор Орбан. В столицата Будапеща и 60 други града имаше демонстрации срещу новия закон за извънредния труд - наричан от критиците "робски закон".
 
Митингите са организират ежеседмично, откакто законът беше приет в средата на декември. През предишните седмици броят на демонстрантите беше доста по-голям, отбелязва ДПА. В своя пик демонстрациите в унгарската столица събираха 10 000 човека.
 
Наред с останалите спорни реформи, промените в трудовото законодателство предвиждат да бъде увеличен до 400 годишният брой на извънредните часове труд, които работодателят може да поиска от служителите си.
 
Орбан настоя, че всякакви допълнителни часове труд ще бъдат полагани доброволно, докато протестиращите и синдикатите твърдят, че със закона се въвежда шестдневна работна седмица.
 
Протестното движение прерасна в по-широк протест срещу управлението на Орбан, а като ключови теми се оформиха и пристрастното отношение на десните медии и корупцията.
 
Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно