Виорика Дънчила:
Румънското правителство не се меси в правосъдието, фалшивите новини са проблем
Имаме двоен стандарт, Европа е разделена, нуждаем се от обединена Европа и от това всички страни членки да бъдат третирани еднакво, заяви румънският премиер
Румънското правителство не се меси в правосъдието, фалшивите новини са проблем

Виорика Дънчила 

Румънският премиер Виорика Дънчила заяви в четвъртък на пленарно заседание на Европейския икономически и социален комитет, че е огорчена от дезинформацията по отношение на действията на правителството в Букурещ и настоя, че изпълнителната власт в Румъния не се меси в съдебната система.

"Искам да ви уверя, че в Румъния правовата държава се спазва, правата на човека трябва да се спазват и съм огорчена да констатирам, че все още има дезинформация (по този въпрос). Правителството на Румъния не се е месило в правосъдието. (...) Фалшивите новини и дезинформацията са един от проблемите, защото могат да създадат погрешни впечатления за една държава или едно правителството, какъвто е случаят с правителството на Румъния", заяви Дънчила, която е на работно посещение в Брюксел.

Румънският премиер говори и за двойния стандарт в ЕС. "Имаме двоен стандарт, Европа е разделена, нуждаем се от обединена Европа и от това всички страни членки да бъдат третирани еднакво", каза Дънчила и допълни, че ако се продължава в тази посока, е много вероятно "съставът на следващия Европейски парламент да бъде такъв, че да не позволява вземането на правилни решения за европейските граждани".

Управляващата в Румъния Социалдемократическа партия и членовете на правителството многократно са заявявали, че европейските институции са дезинформирани от опозиционни политици от Букурещ и дори от представителката на Европейската комисия в Румъния.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно