Харви Уайнстийн нaе дрийм тийм от адвокати
Новият екип е сформиран, след като Бен Брафман отказа да защитава продуцента
Харви Уайнстийн нaе дрийм тийм от адвокати

Харви Уайнстийн

Харви Уайнстийн, който е обвинен в сексуален тормоз и сексуално насилие, нае нов престижен екип от адвокати, след като нюйоркският адвокат Бен Брафман, който защитаваше интересите му, отказа да го представлява.

Новият му екип включва адвоката от Флорида Хосе Баес, допринесъл през 2008 г. за издаване на оправдателна присъда в делото срещу Кейси Антъни, обвинена в убийството на дъщеря си. В екипа е също Робърт Съливан, смятан за специалист по съдебните дела, в които е невъзможно обвиняемите да бъдат защитени, и преподавател в Харвард. 

"Потвърждавам, че аз и Съливан сме включени в екипа. Уайнстийн твърди, че е невинен, и ние се радваме, че ще му помогнем да се защити", заяви Баес, цитиран от dir.bg.

Баес и Съливан наскоро бяха адовокати на актрисата Роуз Макгауън, една от жените, чиито обвинения в сексуално насилие срещу продуцента Уайнстйн доведоха до появата на движението #Me too. През 2017 г. актрисата бе обвинена в притежание на кокаин, след като дрогата бе открита в нейни лични вещи, които е забравила в самолет. Макар да отричаше, че дрогата ѝ принадлежи, Макгауън бе осъдена да плати 2500 долара глоба и получи 12-месечна условна присъда. Баес и Съливан отбелязаха в свой имейл, че случаят е приключен и че след като се консултирали със специалисти по етика, били уверени, че няма конфликт на интереси.

В новия екип от адвокати на Уайнстийн са също Памела Маки, защитавала интересите на звездата от НБА Коби Брайънт, и бившият прокурор от Манхатън Дънкан Лавин. Четиричленният екип е като модерна версия на "дрийм тима", допринесъл за издаване на оправдателна присъда в делото за убийство срещу О Джей Симпсън през 1995 г.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно