2000 лева глоба за посягане срещу полицай
Който наруши физическата неприкосновеност на полицейски орган или на орган за пожарна безопасност и защита на населението чрез употреба на физическа сила или предмет, ако из­вър­шеното не съставлява престъпление, се наказва с глоба от 2000 лв. Този нов текст се предлага бъде записан в поправки в Закона за МВР, чийто проект бе публикуван за обществено обсъждане.
 
Мотивите за това предложение са, че сега в закона има само прокламирана особена закрила за служителите, без да е налице административно-наказателна разпоредба.
 
Предлага се също и кандидатите за работа в МВР да бъдат изследвани за употреба на наркотици и ако откажат или имат положителни проби, да не бъдат назначавани.
 
Друга от поправките предвижда създаването на по-голяма антитерористична структура в МВР, която да обединява жандармерията и спецотряда за борба с тероризма – баретите. Новата Главна дирекция ще се занимава както с пресичане на терористични действия, така и с освобождаване на заложници, обезвреждане на опасни престъпници или банди, предотвратяване на масови безредици и др.
Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно