Ревизират скандална условна присъда за двама, сгазени на тротоар в Горна Оряховица
Апелативният съд във Велико Търново ще заседава в понеделник по делото за зверска катастрофа в Горна Оряховица, при която млад шофьор уби двама мъже на тротоар и рани пътник, а получи условно наказание.
 
Окръжна прокуратура Велико Търново и частни обвинители протестират присъдата и искат затвор за 20-годишния водач.
 
Жестоката драма, която почерни две семейства, се разигра на 13 октомври 2017 г. на метри от полицейското управление в железничарския град. Тогава Антон И., все още ученик, се връща от заведение в Лясковец. Тойотата му се движи със 72 км/ч. по ул."Отец Паисий" към автогарата, когато шофьорът с няколко месеца стаж губи управление. Колата напуска пътното платно, качва се на левия тротоар и помита в гръб пешеходците Красимир Енев на 20 г. и 40-годишният Димитър Димитров.
 
По-възрастният издъхва на място, а младежът изпада в мозъчна смърт във великотърновската болница. Семейството на Краси решава да дари органите му и така дава шанс на четирима тежко болни. В мелето средна телесна повреда получава и 15-годишен пътник в колата на шофьора-убиец.
 
Година по-късно водачът се призна за виновен пред Окръжния съд и по съкратеното съдебно следствие получи 3 години условно с 5 години изпитателен срок. Съдът лиши подсъдимия от право да управлява МПС за срок от 5 години.
 
След присъдата бащата на убития Красимир, Янко Енев, трогна цяла Бъргария с покъртително писмо и вопъл за справедливост. "...моето момче спаси четирима със смъртта си, а убиецът му завърши училище с отличие, отпразнува бала си и ще става студент. В съда сме, за да разберем как ще бъде овъзмездена една-единствена конкретна постъпка на този добър ученик. Тягостно и мъчително е, но моментът наближава. Последната изнемощяла и отчаяна бащина дума пред съдията е молба за ефективна присъда", написа Янко Енев.
 
Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно